04 / 05 / 2024

Suudi Arabistanda projeler durduruldu

Suudi Arabistanda projeler durduruldu

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle ekonomik önlemler almayı sürdüren Suudi Arabistan'ın 266 milyar 600 milyon dolar değerinde pek çok proje için yapılan sözleşmeleri durdurduğu bildirildi.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Suudi Arabistan'da 266,6 milyar dolarlık projeler durduruldu!

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle ekonomik önlemler almayı sürdüren Suudi Arabistan'ın 266 milyar 600 milyon dolar değerinde pek çok proje için yapılan sözleşmeleri durdurduğu bildirildi.

Demir İnşaat, Suudi ortağıyla kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verecek!

Bu yılın sonuna kadar İzmir ve Gaziosmanpaşa’daki projelerine başlamayı hedefleyen Demir İnşaat’ın üzerinde çalıştığı yeni projeler kentsel dönüşüm ağırlıklı. Demir İnşaat, Suudi ortağıyla kentsel dönüşüme odaklanacak...

Mimar Günay-Sunay Erdem kardeşler Suudi Arabistan'da ödül aldı!

Son yıllarda ABD'de aldıkları ödüllerle sıkça adından söz ettiren Günay Erdem ve Sunay Erdem kardeşler, bu sefer Suudi Arabistan'ın sanayi şehri Jubail'den üçüncülük ödülü ile döndüler...

Necati Şahin: Her ilçe için ayrı projeler uygulayacağız!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Bursa'da çok merkezli bir kent yönetimi oluşturmayı planladıklarını" belirterek, "Her ilçenin kendine has özellikleri var. Biz bu özelliklere göre her ilçe için ayrı projeler uygulayacağız" dedi.

Güvenlik sistemleri markalı projeler de hırsızlık oranlarını düşürdü!

Standart bir hizmet haline gelen güvenlik sistemleri markalı projeler de hırsızlık oranlarını düşürdü. Projelerde verilen 24 saat güvenlik hizmeti ve kameralı izleme sistemleri özellikle bu projelerin ofis kısımlarında iyi sonuçlar verdi.

Suudi Arabistan kuzey-güney yolcu treni 2015’te hazır olacak!

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve ülkenin güneyini kuzey bölgelere bağlayacak yolcu demiryolu hattının 760 milyon dolara mal olacağı bildirildi. Yolcu treni hattının büyük kısmı tamamlandı ve 2015’in başından itibaren kademeli olarak hizmete açılacak..

ÇED seçme eleme kriterleri uygulanacak projeler listesi!

ÇED seçme eleme kriterleri, ÇED Uygulamalarında Proje Tanıtım Dosyasının hazırlanmasında esas alınacak kriterleri ifade ediyor. İşte ÇED seçme eleme kriterleri uygulanacak projeler listesi bu haberde...

Necattin Demirtaş hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi!

Necattin Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında önümüzdeki dönem tekrar belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi. Demirtaş, projeler bir hayal bir çılgınlık işi değil, aksine akıl işi ufuk işidir." dedi

HSR Projeler Anonim Şirketi kuruldu!

HSR Projeler Anonim Şirketi, Hayri Ekinci tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Şubat 2014 tarihinde Kadıköy, Sahrayıcedit İnönü Caddesi, Aydoğan İşmerkezi 'nde kuruldu.

Şadi Yazıcı: Aydınlı’ya vizyon projeler kazandırmaya devam edeceğiz!

Şadi Yazıcı, Aydınlı Mahallesi’nde vizyon projeler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Yazıcı, Fuar Alanı, Kültür Merkezi, Sağlık Ocağı, Havaray, ulaşım projeleri, bölge parkı yatırımları ile bölgenin cazibesinin artacağını söyledi.

Ahmet Çakır: Malatya'yı geleceğe taşıyacak projeler yapacağız!

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yakınca beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yerel çalışmalarını sürdüren Başkan Çakır, “Malatya’nın bütününü geleceğe taşıyacak planlamalar ve projeler yapacağız.” dedi...

Suudi Arabistanda projeler durduruldu Haberi

Suudi Arabistanda projeler durduruldu

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle ekonomik önlemler almayı sürdüren Suudi Arabistan'ın 266 milyar 600 milyon dolar değerinde pek çok proje için yapılan sözleşmeleri durdurduğu bildirildi.


Suudi arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Ekonomik İşler ve Kalkınma Konseyi Başkanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında, ekonomi ve kalkınma alanında bazı konuların ele alındığı bir toplantı yapıldı. 


Toplantıda 266 milyar 600 milyon dolar değerinde çok sayıda proje sözleşmesinin durdurulmasına karar verildi. Durdurulan projelerin içeriğine dair ayrıntılı bilgi verilmedi.


Riyad yönetiminin 26 Eylül'de açıkladığı son kemer sıkma paketinde bakanlar, devlet memurları ve Şura Meclisi üyelerinin maaş ve diğer ödeneklerinde kesintiye gidilmişti.


Hükümet, 29 Aralık 2015'te ise aralarında akaryakıt, su ve elektriğin de bulunduğu birçok tüketim maddesine büyük oranlarda zam yapmıştı.


Belirlenen 2030 vizyonu çerçevesinde petrole...