05 / 05 / 2024

suudi arabistanlı ordu arsa alımları

suudi arabistanlı ordu arsa alımları

Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü HASAN BALABAN, 2015 yılında Ordu İl ve İlçelerinde toplam 44 yabancı uyruklu kişinin toplam 5 Bin metrekarelik gayrimenkul ve arsa alımı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Tapu sorgulamaya kısıtlama!

Kanal İstanbul projesinin güzergâhında bulunan mülkiyet tartışmaları devam ederken bölgede Kuveytli bir şirketin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı bir iş insanın da 9 dönüm arazi almasının duyulmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü belediyelerin tapu bilgilerine ulaşım kısıtlandı.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Akzirve Gayrimenkul'ün Zeytinburnu projesine durdurma kararı!

Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi Akzirve Gayrimenkul’ün NAKO arazisi üzerinde hayata geçireceği proje yargı kararıyla durduruldu.

Yabancılara ilk 10 ayda 17 bin 918 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ilk 10 ayda yabancılara toplam olarak 17 bin 918 konut satıldı. Ekim ayında en çok konutu 528 adetle Suudi Arabistanlılar aldı.

Mekke Abraj Kudai Oteli'nde inşaat yeniden başlıyor!

Dünyanın en büyük otelini inşa etmeye hazırlanan Suudi Arabistanlı Bin Ladin grup projeye yeniden başlıyor. 10 bin odalı Abraj Kudai'nin 45 katlı olması planlanıyor. Otel projenin 3.5 milyar dolara mal olacak.

Yabancı yatırımcılar konut satışını artırdı!

TÜİK 2017 Mayıs ayı konut satış verileri açıklandı. Türkiye'de Mayıs ayında en çok konut alan yabancı vatandaşlar ise Suudi Arabistanlılar oldu.

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

Galatasaray'ın Riva arazisine Suudi Arabistanlı şirket talip!

Emlak Konut'un Galatasaray Spor Kulübü ile 29 Haziran 2016’da imzaladığı protokol sonrasında geliştireceği Riva projesi için 8 Haziran'da ihaleye çıkacak. İhalede Suudi Arabistan merkezli bir şirketin üç parsele birden talip olacağı iddia edildi.

Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler Etkinliği 3 Nisan'da!

İstanbul Ticaret Odası tarafından 3 Nisan 2017 Pazartesi günü, “Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler” isimli etkinlik gerçekleşecek. Etkinlikte, Arap ülkelerinde yatırım fırsatları ile ilgili sunum yapılacak.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'ne konut projesi geliyor!

İstanbul Zeytinburnu'da bulunan Nakliyeciler Sitesi'nin arazisi riskli alan ilan edildi. Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün 250 milyon dolara satın aldığı araziye yapılacak konutlar vergi ve harçlardan muaf olacak.

suudi arabistanlı ordu arsa alımları Haberi

suudi arabistanlı ordu arsa alımları

Ordu’da son iki yıldır yaşanan turizm hareketliliği yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satışlarına da yansıdı.


Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü HASAN BALABAN, 2015 yılında Ordu İl ve İlçelerinde toplam 44 yabancı uyruklu kişinin toplam 5 Bin metrekarelik gayrimenkul ve arsa alımı gerçekleştirdiğini açıkladı.


En fazla Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde 36 Suudi arabistan uyruklu kişiye gayrimenkul satışı yapıldığını belirten Hasan Balaban, “Suudi Arabistan uyruklu 36 kişi Fatsa ilçesinde toplam 2 bin 366 metrekare, Ünye’de 1 kişi 21 metrekare ve Altınordu ilçesinde 71 metrekare olmak üzere toplam 2 bin 458 metrekare gayrimenkul alımı yapmışlardı. Yine Gürcistan vatandaşı olan 1 kişi Altınordu ilçesinde 102 metrekare, Kumru’da ise bin 639 metrekare, Irak vatandaşı 1 kişi Altınordu ilçesinde 61 metrekare, Özbekistan vatandaşı olan 1 kişi...