30 / 04 / 2024

Suudi Arabistanlı Prens El Velid

Suudi Arabistanlı Prens El Velid

Dünyanın en zenginleri listesinde 34 ’üncü sırada yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, Türkiye'de arazi bakıyor.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Tapu sorgulamaya kısıtlama!

Kanal İstanbul projesinin güzergâhında bulunan mülkiyet tartışmaları devam ederken bölgede Kuveytli bir şirketin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı bir iş insanın da 9 dönüm arazi almasının duyulmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü belediyelerin tapu bilgilerine ulaşım kısıtlandı.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Akzirve Gayrimenkul'ün Zeytinburnu projesine durdurma kararı!

Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi Akzirve Gayrimenkul’ün NAKO arazisi üzerinde hayata geçireceği proje yargı kararıyla durduruldu.

Suudi Prens El Velid Bin Talal Türkiye'de 4 otelini satıyor!

Yolsuzluk suçlamasıyla iki aydan uzun süre gözaltında kalan Suudi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi, İsviçre merkezli Mövenpick Hotels'i satıyor. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli bulunuyor.

Suudi Prens El Velid bin Talal Şam'daki otelini sattı!

Geçen ay serbest kalan Suudi Prens El Velid bin Talal Şam'da bulunan otelini sattı. Prens Talal'ın serbest kalmasının koşullarından birinin Suudi Arabistan'ın arasının iyi olmadığı ülkelerdeki yatırımlarını elden çıkarması olduğu iddia ediliyor.

Dünyanın en pahalı evini Prens Muhammed bin Selman almış!

Fransa'nın Paris şehrinde yer alan The Chateau Louis XIV isimli şatosunu  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman satın almış. Prens Selman dünyanın en pahalı evi için 301 milyon dolar ödemiş. 

Suudi Prens'in ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı!

Suudi Arabistan'da yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan ve dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Suudi Prens Talal'in, ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı.

Yabancılara ilk 10 ayda 17 bin 918 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ilk 10 ayda yabancılara toplam olarak 17 bin 918 konut satıldı. Ekim ayında en çok konutu 528 adetle Suudi Arabistanlılar aldı.

Mekke Abraj Kudai Oteli'nde inşaat yeniden başlıyor!

Dünyanın en büyük otelini inşa etmeye hazırlanan Suudi Arabistanlı Bin Ladin grup projeye yeniden başlıyor. 10 bin odalı Abraj Kudai'nin 45 katlı olması planlanıyor. Otel projenin 3.5 milyar dolara mal olacak.

Suudi Arabistanlı Prens El Velid Haberi

Suudi Arabistanlı Prens El Velid

Moda kanalı Fashion TV’yi izleyen, sıcak havada serin tutacak karpuz gibi mevsimsel yiyecekler tüketen ve internette kendisiyle ilgili çıkan haberleri de kontrol eden Prens Talal’ın kenti sevdiği, yatırım için mekan ve arazi baktırdığı öğrenildi.



Marmaris’te ailesi ve şirket müdürlerinden oluşan 35 kişi ile tatil yapan Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, dün saat 23.00’te Yat Limanı’na geldi. Gündüz danışmanlarına rezervasyon yaptırdığı ve kendi isteğine göre mekanın bir bölümünün mobilyalarla konseptin değiştirildiği Aquarium Kitchen Cafe’de beraberindekilerle birlikte ilk olarak közde demlenmiş çay içti. Daha sonra alkolsüz meşrubatlarla birlikte kuruyemiş, karpuz, kavun ve mevsimsel meyvelerden oluşan tabak masaya getirildi. Prens Talal, kendisi için özel olarak konulan 120 ekran televizyonda moda kanalı Fashion TV’yi de seyretti. Mekanın internet bağlantı şifresini garsonlardan...