04 / 05 / 2024

Süvari Binicilik Mektebi

Süvari Binicilik Mektebi

1937 yılında Maslak'ta bulunan Ayazağa Kasrı restore edilerek yeniden hayat bulacakmış. Başbakan İsmet İnönü'nün talimatıyla başlayan restore çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi kasır Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edilecekmiş.

Süvari İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Süvari İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Caner Süvari tarafından kuruldu.

Süvari'den Babalar Günü fırsatları: 700 TL'lik ürünler, 200 TL'ye düştü

Ünlü giyim markası Süvari'de Babalar Günü fırsatları dikkat çekti. Bir çok üründe fiyatlar inerken ayrıca,  2 gömlek veya 2 tişört 499,90 TL'ye satılıyor. İşte Süvari Babalar Günü kampanyasının detayları...

Lüleburgaz'daki Sıbyan Mektebi'nin müze olması için 3 bin imza toplandı!

Lüleburgaz'da bulunan Sıbyan Mektebi'nin müzeye dönüşmesi için 3 bin kişiden imza toplandı. 

Kırklareli Sıbyan Mektebi 'müze olsun' talebi!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkan Gerenli'nin "Müze olsun" talebiyle gündeme gelen Sıbyan Mektebi'nde incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Propoınt Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Propoınt Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Süvari, George Tounousian ve Saher Abdülkadiroğlu ortaklığında kuruldu.

Süvari Grup İthalat İhracat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Süvari Grup İthalat İhracat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadda Sehimi ve Murat Süvari ortaklığında kuruldu. 

Süvari Teknik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Süvari Teknik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sefa Yalçınkaya tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Adalar'da imar planı tartışması!

Adalar için hazırlanan imar planı tartışmalara neden oldu. Çevre sakinleri ve Adalar Savunması plana karşı çıkıyor. Adalar Savunması’ndan Ömer Süvari planın detaylarını anlattı.

Etimesgut'ta imar planı değişikliği!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Etimesgut İlçesi, Süvari Mahallesi imarın 45117 ada 2 sayılı parseline ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Beyoğlu Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi restore edildi!

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Süvari Binicilik Mektebi Haberi

Süvari Binicilik Mektebi



Ayazağa Kasrı yeniden canlanıyor


Eski devrin son günlerini yaşayan bina yeni bir hayata kavuşacak


Süvari Bincilik Mektebi yazın buraya yerleşecek, Kasır civarında Balkanlar'da eşi bulunmayan bir kapalı manej yeri yapılmaktadır



    Şişi - Büyükdere asfalt yolunun Zincirlikuyu'dan ileride sol tarafına isabet eden ağaçlıklar arasında bir müddetten beri kendi haline terk edilerek yavaş yavaş harap olmaya başlamış olan Ayazağa Kasrı, Başvekil İsmet İnönü'nün emriyle Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edildiğinden baştan başa tamir edilmektedir. 

    Senelerden beri insanların değil, kuşların bile uğramadığı Ayazağa Kasrı'na pek yakında şimdi Harbiye'de bulunan Süvari Binicilik Mektebi taşınacak, eski devrin son günlerini yaşamış ve onunla beraber ölmüş...