25 / 07 / 2024

suyu azalan sapanca gölü

suyu azalan sapanca gölü

Suyu giderek azalan ve kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalan Sapanca Gölü'nün durumu, gölden su çeken TÜPRAŞ temsilcileri, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ve İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri tarafından görüşülecek...

Sakarya'ya 42 mahalleyi kapsayan içme suyu yatırımı geliyor!

Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca’ya bağlı 41 Mahalle için yeni bir içme suyu yatırımı müjdesi veren Rüstem Keleş: “Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz, en ileri teknolojiye sahip tesislerde arıtılan birinci sınıf içmes uyu 41 mahallemize daha ulaşacak." dedi.

Sakarya Ferizli ve Kaynarca’da içme suyu sevinci!

SASKİ, Ferizli ve Kaynarca’da su sevinci... 10bin metrelik yeni hatla sorun yaşayan bölgelere Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içme suyu, kesintisiz bir şekilde ulaştırılıyor.

Sapanca suyu göle sığmıyor!

6 ay öncesine kadar neredeyse dibi görünen Sapanca Gölü’nde şimdi her şey tersine döndü. Su kodu maksimum seviyeyi de aşan göl sahil bandındaki yollara taştı.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sapanca Gölü'nün taşması sonucu sahil kenarındaki evlerin bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi artmaya devam ediyor.

Sapanca'ya yeni içme suyu yatırımı yapılacak!

SASKİ, Sapanca'ya bağlı 10 mahallenin zaman zaman yaşadığı bulanıklık ve su yetmezliği sorununu çözme kavuşturmak için 20 Mart Cuma günü ihaleye çıkıyor. İhale saat 10:00'da başlayacak.

Sapanca gölü yükselmeye başladı!

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan, 2 yıldır yağış miktarının düşük olmasının yanı sıra sanayi kuruluşlarının sürekli su çekmesiyle su seviyesi 'alarm' boyutlarına düşen Sapanca Gölü, son yağışlarla az da olsa yükseldi

Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su takviyesi yapıldı!

Kocaeli'nin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne günlük 150 bin metreküp su verildiği bildirildi. Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor.

Sapanca Gölü'nde su seviyesi artıyor!

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan, kuraklık ve aşırı su alımı nedeniyle seviyesi, bir ara dikey olarak 3 metre aşağıya inmesi sonucu işletme kodunun altına düşen Sapanca Gölü'nde su seviyesi artmaya başladı.

Kocaeli Belediyesi'nden Geri Kazanım Suyu projesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin azalması ve Sapanca Gölü'nün durumu ile tekrar gündeme gelen su sorununun önüne geçmek için "Geri Kazanım Suyu" projesini başlattı.

Kocaeli Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu!

Kocaeli, Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirdi.

Sapanca Gölü'nden su alınmayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu. Kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği açıklandı.

Sapanca Gölü'nden su alımı durdu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından yapılan açıklamaya göre Kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirildi.

Kocaeli, Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından yapılan açıklamaya göre Kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirildi.

suyu azalan sapanca gölü Haberi

suyu azalan sapanca gölü

Suyu giderek azalan ve kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalan Sapanca Gölü’nun durumu masaya yatırılacak. Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP), gölden su çeken TÜPRAŞ temsilcileri, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ve İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerini yarın Sapanca’da bir araya getirecek.


SASTOP Başkanı Önder Döker, yaptığı açıklamada, toplantıya ayrıca üniversiteden ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerinde katılacağını söyledi. Toplantıda Sapanca Gölü’ndeki tehlikenin dile getirileceğini ifade eden Döker, toplantı sonrasında bir ön rapor hazırlanacağını belirtti. Daha sonar Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve belediye başkanları ile de görüşerek rapora son şeklin verileceğini vurgulayan Döker, bu raporun ilgili bakanlıklara gönderileceğini, Sapanca Gölü’nün özel bir kanunla korunması teklifinde bulunacaklarını kaydetti. 


Objektif...