04 / 05 / 2024

Swiss Re raporu istanbul

Swiss Re raporu istanbul

Swiss Re'nin raporuna göre İstanbul Avrupa'nın afetler karşısında en büyük ekonomik kayba uğrayacak şehirleri arasında gösterilirken, dünyada da ilk 10 içinde. En büyük risk altındaki şehirler ağırlıklı olarak Asya'da yer alıyor.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

158 milyar dolarlık doğal afetin 49 milyar doları sigortalı!

Swiss Re, 2016 yılında gerçekleşen doğal afetler ve insan kaynaklı felaketlere dair hasar tahminlerini yayınladı. Verilere göre, 158 milyar dolar civarındaki hasarın 49 milyar doları sigortalı.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Mayıs Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2016 Mayıs ayı raporunu ekledi. İşte REIDIN, Türkiye konut piyasası Mayıs ayı genel bakış raporu...

Muğla Marmaris Orhaniye Marina revize değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Muğla Marmaris Orhaniye Marina değerleme raporu revize edildi.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Nisan Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2016 Nisan ayı raporunu ekledi. İşte Reidin, Türkiye konut piyasası Nisan ayı genel bakış raporu...

REIDIN İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu toplantısı 21 Nisan'da!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. sponsorluğunda REIDIN tarafından hazırlanan 'İstanbul Taşınma Hareketliliği' Raporu basın toplantısını, 21 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek.

İnanlar İnşaat 2015 faaliyet raporu yayınlandı!

İnanlar İnşaat A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platoformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İnanlar İnşaat 2015 faaliyet raporu yayınlandı.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Mart Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2016 Mart ayı raporunu ekledi. İşte Reidin, Türkiye konut piyasası Mart ayı genel bakış raporu...

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu açıklandı!

YEM tarafından hazırlanan "Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu"na göre dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüdü ve 9,72 trilyon dolara ulaştı.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Şubat Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2015 Şubat ayı raporunu ekledi. İşte Reidin, Türkiye konut piyasası Şubat ayı genel bakış raporu...

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa Raporu toplantısı 23 Şubat'ta!

PwC ve ULI Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2016 Avrupa Raporu'nu açıklıyor. Sektöre dair tüm gelişmelerin de konuşulacağı basın toplantısı 23 Şubat'ta gerçekleşecek.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Ocak'ta yüzde 0,48 arttı!

GYODER ve Reidin tarafından Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Ocak 2016 Raporu açıklandı. Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ocak ayında bir önceki aya göre %0.48 oranında arttı.

Swiss Re raporu istanbul Haberi

Swiss Re raporu istanbul


Dünya ekonomisinin yaklaşık yarısını kontrol altında tutan dünyanın en önemli şehirleri doğal afet bölgelerine kurulmuş durumda. Swiss Re'nin raporuna göre bu şehirlerde 379 milyon kişi sel, 283 milyon kişi deprem ve 157 milyon kişi güçlü rüzgarlardan kaynaklanabilecek riskler altında yaşamını sürdürüyor. 


İstanbul araştırmada sıkça vurgulanan şehirlerden. İstanbul'da olası bir depremin 6.4 milyon kişiyi vuracağı tahmin ediliyor. Raporda, İstanbul Avrupa'nın afetler karşısında en büyük ekonomik kayba uğrayacak şehirleri arasında gösterilirken, dünyada da ilk 10 içinde.  En büyük risk altındaki şehirler ağırlıklı olarak Asya'da yer alıyor.


Haiyan Tayfunu Filipinler'i adeta yıkıp geçti. 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, milyonlarca kişinin evsiz kaldığı ve milyarlarca dolarlık ekonomik yıkımın meydana geldiği Filipinler, Haiyan nedeniyle kıyamet alanına döndü. Filipinler'deki felaket doğal afetlerin ekonomi için ne kadar...