03 / 05 / 2024

Tabakhaneler bölgesi kentsel dönüşüm projesi

Tabakhaneler bölgesi kentsel dönüşüm projesi

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da yıllardır kangren halini alan ve bir türlü dönüştürülemeyen Tabakhaneler bölgesinin rehabilite edilmesine yönelik çalışmaları başlattı.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

Gesi bölgesi kentsel sit alanı olarak koruma altına alındı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinin Kentsel SİT Alan olarak koruma altına aldıklarını açıkladı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi kentsel dönüşüme hazır!

Beylikdüzü Belediyesi’nin, Gürpınar Siteler Bölgesinde kentsel dönüşüm için yürütmüş olduğu imar planı değişikliği çalışmalarıyla İBB'den herhangi bit yanıt gelmemesine karşın, gerekçeleriyle birlikte planı yürürlüğe koyarak çalışmaları başlattı...

Tabakhaneler Bölgesi’ndeki 22 dönümlük alan satılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi turizm için yatırımcıyla buluşuyor. Bölgedeki 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuluyor.

Tabakhaneler bölgesi kentsel dönüşüm projesi Haberi

Tabakhaneler bölgesi kentsel dönüşüm projesi

Bürokratlarıyla birlikte tabakhaneler bölgesinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yaşanabilir sağlıklı bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini belirtti.



Recep Altepe, bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarının ayrı öneminin bulunduğunu kaydetti. Tabakhaneler olarak anılan bölgede 135 işletme sahibiyle daha önce çalışma yapıldığını fakat işletme sahipleriyle yüklenici firma arasında aşılamayan sorunlar nedeniyle olaya Büyükşehir Belediyesi'nin dahil olduğunu kaydeden Altepe, 180 bin metrekare alanın 36 bin metrekaresini kendi uhdelerine aldıklarını söyledi. 



17 MİLYON HARCANDI 


36 bin metrekarelik alanın 20 bin metrekaresini kişilerle birebir anlaşarak kamulaştırma yoluyla, geriye kalan alanı da hak sahiplerini projeye dahil ederek elde ettiklerini vurgulayan Altepe, "Tüm bu çalışmalar için 17 milyon lira para ödedik. Vatandaşlarımızın yüzde 42'si, yani 139 kişi imzayı atmış oldu" dedi. 



TÜM BÖLGEYİ ETKİLEYECEK 


Tabakhanelerdeki kentsel dönüşüm...