02 / 05 / 2024

taban alanı katsayı hesabı

taban alanı katsayı hesabı

Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan, taban alanı olarak tanımlanıyor. Peki, taban alanı hesabı nasıl yapılır?

Emekli maaşı katlanıyor! Taban ücrete ek geliyor

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2023 yılının başında yapılacak zamma döndü. Enflasyon nedeniyle taban maaşlarda da iyileştirme olacak. Yıllık enflasyon tahminlerine göre; 3.600, 4.000, 4.400 TL ve daha fazla emekli maaşı alan kişilerin maaşları yükselecek. İşte; emekli ve memurların yeni zamlı maa

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

Muğla'da kaçak yapıların yıkımları devam ediyor!

Muğla Bodrum Yslıkavak’ta kaçak yapı olduğu belirlenen 4 bin metrekare taban alanına sahip yapılarda yıkım işlemi başlatıldı…

İznik Belediyesi'nin kamulaştırdığı alan meclis gündeminde!

İznik Belediyesinin bir çalışmasında bulunan Roma dönemi taban mozaiğinin bulunduğu alanın kamulaştırılması konusu meclis gündemine taşındı..

Yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar!

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. İşte yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar..

TAKS oranları 2017!

Taban alanının imar parseli alanına oranı olan TAKS oranları ve sınırlamaları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte TAKS oranları 2017..

Yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Binalarda çıkma mesafeleri 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?

Çankırı'da cam seyir terası yapılıyor!

Çankırı Belediyesi tarafından 100 metre yükseklikte yapılan cam seyir terasının, Türkiye'nin en fazla taban alanına sahip seyir terası olacağı bildirildi. Belediye Başkanı İrfan Dinç, proje hakkında açıklama yaptı.

Kepez'deki katsayı uygulaması müteahhitleri harekete geçirdi!

Antalya’da toplam inşaat alanını arttıran katsayı uygulamasını içeren yönetmeliğin (1.7 katsayı uygulaması) 1 Ocak 2017 tarihine kadar uzatılması müteahhitleri harekete geçirdi.

Antalya'da katsayı uygulamasının uzatılması müteahhitleri harekete geçirdi!

Antalya'da toplam inşaat alanını arttıran katsayı uygulamasını içeren yönetmeliğin (1.7 katsayı uygulaması) 1 Ocak 2017 tarihine kadar uzatılması müteahhitleri harekete geçirdi.

taban alanı katsayı hesabı Haberi

taban alanı katsayı hesabı

Taban alanı hesabı nasıl yapılır?

Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan, taban alanı olarak karşımıza çıkıyor.


Ana yapının dışında kalan binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları hariç olmak üzere kanopiler ve arkatlar, yangın merpenleri veya müstakil yangın merpeni olmayan yapılarda yangın merpeni olarak kullanılan bina merpenlerinden biri, temele kadar inen toprağa dayalı asansör boşlukları, ışıklıklar, çöp ve atık ayrıştırma bacaları, tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin seviyesindeki veya bu seviyenin altındaki avlular, iç bahçeler, açık havuzlar, pergola, kameriye, bağlantılı olduğu bağımsız bölümün veya bulunduğu katın brüt alanının %10’unu aşmayan üstü açık veya sökülür-takılır hafif malzeme ile örtülü zemin terasları, bahçe duvarı ve istinat...