29 / 04 / 2024

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta gündeme gelecek olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı beklemeye alındı...

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı değerlendirildi!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya: ''Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, üzerinde itirazların olduğu konularda yeniden dinledik'' dedi...

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı kabul edildi!

Koruma altına alınan alanlarda, tabiatın ve biyolojik çeşitliliğin tahribine sebep olan kişiler hakkında fiilin ağırlığına göre bin ile beş bin Türk lirasına kadar para cezası uygulanacak

İkizdere Vadisi’nin doğal sit alanı statüsü ortadan kalktı!

Rize’nin İkizdere Vadisi’nin doğal sit statüsünü ortadan kaldıracağı ve hidroelektrik santrali (HES) yapılmasının önünün açılacağı eleştirilerine neden olan kanun tasarısı maddesi, TBMM Çevre Komisyonu’nda kabul edildi

Bioteksan Biyolojik Ürünler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bioteksan Biyolojik Ürünler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Tezölmez ve Sencer Hande Tezölmez ortaklığında kuruldu.

Narenciyede kalıntı sorunu kalmayacak! Üreticilere 8 bin sinek tuzağı dağıtıldı!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, biyoteknik ve biyolojik mücadele ve İyi Tarım Uygulamalarının organik ve kalıntısız üretimin temeli olduğunu belirterek, “Bütün zararlılarla hemen ilaçla mücadele etmemeliyiz” ifadesini kullandı.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözü Türkiye’de!

GYODER tarafından gerçekleştirilen 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu.

Tabiat Ana Turizm Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tabiat Ana Turizm Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Gazi Özinan ve Ayşe İbiş ortaklığında kuruldu.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlara 1 yıla kadar ilave süre!

Deprem, salgın gibi doğal ve biyolojik afetler sonucunda yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlardan, teşvik belgeleri 11 Mart 2020 tarihinden önce gerçekleşen ve bu tarih itibarıyla süresi devam edenlere, istemeleri durumunda 1 yıla kadar ilave tamamlama süresi verilebilecek.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

İmara açılan Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkı mecliste!

Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkının imara açılması ile ilgili sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, soru önergesi hazırladı...

Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler yapılacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler inşa edilecek. Yapılacak olan evler 19 Aralık’ta ihaleye çıkılacak. 

Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri olan Uzungöl’de inşa edilecek olan Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi gerçekleşti.

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı Meclis'te!

Gezi Parkı protestoları sırasında geri çekilen ve doğal alanlarda,tesis yapımına ve mevcut tesislerin de kiralanmasını sağlayan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’, yeniden Meclis’e taşındı.

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı Haberi

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı


Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nın yarın ve Perşembe günü Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyordu. Genel Kurul’da görüşülmesi planlanan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı bu hafta Genel Kurul gündemine...