16 / 05 / 2024

taç izmir

taç izmir

Kulüp Sineması binasının arsasına de tasarlandığı yedi yıldızlı Otel ve Kongre Merkezi ‘Taç Izmir’ projesinin gerçekleşebilmesi için yüksek katlı yapı öneren imar plan tadilatı Konak Belediye meclisi tarafından onaylanmıştı...

Ahmet Vefik Alp’in Taç İzmir Projesi Büyükşehir’e takıldı!

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ve ekibinin özel bir yatırımcı için İzmir Basmane, Gaziler Caddesi eski Kulüp Sineması binasının arsasına tasarladığı yedi yıldızlı otel ve kongre merkezi ‘Taç İzmir’ projesi Büyükşehir engeline takıldı...

Tolga Sarıtaş İzmir'de 3 milyon TL'ye arsa aldı! 

Şu sıralar Arıza dizisi ile ekranlarda olan oyuncu Tolga Sarıtaş İzmir'de 3 milyon TL'ye arsa satın aldı. Sarıtaş arsa üzerinde ev inşa ettirecek. 

İzmir'deki tarım arazileri TBMM gündemine taşındı!

2002-2018 yılları arasında İzmir'deki tarım arazileri ve tarımsal destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul Satışında İkna Yolları eğitimi 25 Ocak'ta İzmir'de!

Endeksa. com‘un sektörün gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen eğitim serisi sektörün önde gelen isimlerinden Barış Kılıçarslan ile İzmir‘de devam ediyor...

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

Çağlar Ertuğrul İzmir'e taşındı!

Genç oyuncu Çağlar Ertuğrul'da şehrin gürültüsünden bunalıp, çareyi doğaya sığınmakta buldu. Yakışıklı oyuncunun İzmir'e taşındığı öğrenildi.

İzmir İstinye Park'ta son durum!

İzmir Üçkuyular'da hayata geçirilen İstinye Park projesinin Ağustos 2019'da tamamlanması planlanıyor. İşte İzmir İstinye Park'ta son durum...

İzmir'de imara açılan tarım ve sit alanları meclis gündemine taşındı!

İzmir'de imara açılan tarım ve sit alanları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu İzmir'e taşınıyor!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu İzmir'e taşınıyor..

Livin’İzmir basın lansmanı 22 Şubat'ta!

Türkiye’nin önde gelen kurumlarından Cengiz İnşaat,  markalı ilk konut projesi Livin’İzmir’i hayata geçiriyor. Livin’İzmir basın lansmanı 22 Şubat'ta yapılacak. 

İzmir Konak'ta 5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli Konak İlçesi Karataş Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 5 milyon 214 bin 380 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir'deki rakı fabrikası 42.5 milyon TL'ye satışta!

İzmir'de yer alan özel ilk rakı fabrikası, 42 milyon 500 bin TL açılış fiyatıyla açık artırma usulüyle 7 Mart'ta satışa çıkarılıyor. 

ÇEDBİK Konut Teknik Eğitimi 21 Aralık'ta İzmir'de!

ÇEDBİK Konut Teknik Eğitimi, 21 Aralık 2017 Peşembe günü Tepekule Kongre Merkezi'nde verilecek. 

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm ihalesi 28 Aralık'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, İzmir Örnekköy Mahallesi kentsel dönüşüm alanı kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediliyor. İhale, 28 Aralık'ta gerçekleşecek..

taç izmir Haberi

taç izmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu bölgenin henüz arzu edilen düzeyde kalkınamamış olduğunu, Alp imzalı bu anıt-projenin çevrenin gelişmesine katkısı olacağını düşündüğünü ve projeye imkan tanıyan imar planı değişikliğini desteklediğini ifade etti. Ancak buna karşın bahis konusu imar planı tadilatı Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedildi.


Profesör Alp ise, İzmir de birçok yüksek yapı denemesi yapıldı yapılıyor. Bu proje Izmir’i taçlandırabilecek, ‘İzmir’in simgesi olabilecek bir anıt-eser idi. Kapalı brüt alan yaklaşık 40.000 m2 idi. Sn. Aziz Başkan ile görüştükten ve onun desteğini aldıktan sonra gerekli imar planı tadilatını Konak İlçe Belediyesi ne sunduk. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Bey de projeyi destekledi. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi imar planı tadilatını geri çevirdi. 

Meclis kararına saygı duyuyorum, ancak İzmir’in kaybettiğini düşünüyorum. Umarım...