29 / 04 / 2024

Taç İzmir projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadı!

Taç İzmir projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadı!

Kulüp Sineması binasının arsasına de tasarlandığı yedi yıldızlı Otel ve Kongre Merkezi ‘Taç Izmir’ projesinin gerçekleşebilmesi için yüksek katlı yapı öneren imar plan tadilatı Konak Belediye meclisi tarafından onaylanmıştı...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu bölgenin henüz arzu edilen düzeyde kalkınamamış olduğunu, Alp imzalı bu anıt-projenin çevrenin gelişmesine katkısı olacağını düşündüğünü ve projeye imkan tanıyan imar planı değişikliğini desteklediğini ifade etti. Ancak buna karşın bahis konusu imar planı tadilatı Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedildi.


Profesör Alp ise,  İzmir  de birçok yüksek yapı denemesi yapıldı yapılıyor. Bu proje Izmir’i taçlandırabilecek, ‘İzmir’in simgesi olabilecek bir anıt-eser idi. Kapalı brüt alan yaklaşık 40.000 m2 idi. Sn. Aziz Başkan ile görüştükten ve onun desteğini aldıktan sonra gerekli imar planı tadilatını Konak İlçe Belediyesi ne sunduk. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Bey de projeyi destekledi. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi imar planı tadilatını geri çevirdi. 

Meclis kararına saygı duyuyorum, ancak İzmir’in kaybettiğini düşünüyorum. Umarım konu TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca tekrar değerlendirilir. Bazı simge yapılar yer aldıkları şehirlerin önüne geçerler ve o kenti Dünya’ya tanıtırlar. Mimar Jorn Utzon’un Sidney Opera Binası, Mimar Frank Gehry’nin Bilbao Guggenheim Müzesi bunlardan bazılarıdır ‘Taç Izmir’ de kanımca böyle bir eser idi. Expo adayı Izmir için güzel bir referans olurdu, inşallah da olur’ dedi. 



Geri Dön