19 / 05 / 2024

Tahıl ne zaman ekilir

Tahıl ne zaman ekilir

Şanlıurfa'da arpa, buğday ve mercimek ekimine başlandı. Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Öztürkmen "Bölgemizde buğdayda en verimli ekim zamanı 15 Kasım-15 Aralık dönemidir" dedi

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

Türkiye'de 13,6 milyon kişi SSK ve BAĞ-KUR'dan emekli maaşı alıyor. Yapılan araştırmalar her 100 kişiden 72'sinin emekli olduktan sonra bile iş aradığını ortaya koydu. Peki emekli memur ve işçilerin maaşlarına Temmuz 2022'de ne kadar zam yapıldı, ödemeler ne zaman yapılacak işte detaylar..

İnönü Mahallesi TOKİ Bingöl kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta 154 konut satışa çıkıyor. Projede 17 bin 13 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Peki İnönü Mahallesi TOKİ Bingöl kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi kura çekimi ne zaman 2015?

Toplamsda 154 adet dairenin kurayla satışa çıkarıldığı TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi'nde daire fiyatları 140 bin 766 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi kura çekimi ne zaman 2015?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi kurası ne zaman çekilecek?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta peşinat olarak minimum 17 bin 13 TL ödeniyor. Projede 3+1 ve 4+1 daireler satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi kurası ne zaman çekilecek?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap kura çekilişi ne zaman 2015?

Bingöl İnönü Mahallesi TOKİ Konutları 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. Kurayla satışa çıkarılan projede aylık taksitler 733,15 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap kura çekilişi ne zaman 2015?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap kura çekimi ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap kura çekimi kapsamında başvuru süreci sona erdi. Peki, TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap kura çekimi ne zaman?

Kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirlenir. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ son başvurusu ne zaman?

Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ Evleri'nde kura çekimi 23 Ekim 2015 Cuma günü yapılacak. Peki, Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ son başvurusu ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta 17 bin 13 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Projede 154 adet konut satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap başvuruları ne zaman bitecek?

Başvuruları T.C. Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüttüğü TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta 154 daire kurayla satılıyor. Peki TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Trabzon Zağnos başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ Trabzon Zağnos Konutları 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde dizayn edildi. Açık satışa sunulan projede aylık 1.014 TL taksitle daire sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ Trabzon Zağnos başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap başvuruları ne zaman?

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta 144 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Proje 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Peki TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap başvuruları ne zaman?

Tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tapu alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcının belli oranlardaki harcı ödemeleri gerekiyor. Ödenecek tapu harcı, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tahıl ne zaman ekilir Haberi

Tahıl ne zaman ekilir

Türkiye'deki tahıl üretiminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da çiftçiler buğday, arpa ve mercimek ekimine başladı. 


Tarım alanı bakımından Konya ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa'da, ülkedeki pamuk üretiminin yüzde 43'ü, buğdayın yüzde 8'i, mercimeğin yüzde 36'sı ve arpanın ise yüzde 11'i üretiliyor. 


Yaklaşık 6 milyon 393 bin 49 dekar alanda hububat tarımının yapıldığı kentte sulamaya açılan bölgelerin artmasıyla Türkiye ve Ortadoğu'nun tarım merkezi olması öngörülüyor. 


Ekim döneminin yaklaşmasıyla çalışmalara başlayan çiftçiler tarlalarını sürerek tohuma hazır hale getiriyor. Kent merkezindeki tohum ve gübre bayilerinden ihtiyaçlarını karşılayan üreticiler verimli bir sezon geçirmek adına hummalı bir çalışma yürütüyor. 


"Yüksek verim için uygun ekim dönemi" 


Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, yaptığı açıklamada bölgede hububat ekiminin yapıldığı bu dönemlerde iyi verim almak...