06 / 05 / 2024

Tahran Sünni mescidi tahribatı son durum

Tahran Sünni mescidi tahribatı son durum

İran'da etnik ve dini azınlıklardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Yunusi, başkent Tahran'daki bir Sünni mescidinin geçen ay belediye tarafından tahrip edilmesi olayının soruşturulacağını ve çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

İstanbul’dan Tahran’a demir yolu yapılacak!

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, tren seferlerini Tahran'dan İstanbul’a kadar uzatılmasının planladığını söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye'nin demir yolları ağını İran'ın demir yollarıyla birleştirmek istiyoruz.”

İranlıların konut alımında Türkiye ilgisi katlanarak sürecek!

Elit Vatandaşlık ve Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü ve MÜSİAD Tahran Temsilcisi Fatih Çayabatmaz yaptığı açıklamada, "İranlıların Türkiye’ye olan ilgisi önümüzdeki dönemlerde katlanarak sürecek" dedi.

Tahran'da 21 bin riskli bina var!

Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, bölgede 21 bin riskli bina olduğunu, özellikle 243'ünün durumunun endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.

Tahran'da ev fiyatları yüzde 91 arttı!

İran'ın başkenti Tahran'da ev fiyatları geçen yıla oranla yüzde 91 artış kaydetti. En çok ev alınan yer şehrin kuzeybatısındaki 5'inci bölge olarak açıklandı. 

Tahran'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

İran Emlak Birliği Başkan Yardımcısı Hüssam Ukbayi, Tahran'da ev kiralarının yükseldiğini açıkladı. Ukbayi, kiracıların civar kentlere taşınmasının kira fiyatlarını artırdığını söyledi.

Tahran'daki Türk Ticaret Merkezi açılışa hazır!

Tahran'da Türk firmalarının ürünlerini sürekli sergilemelerine imkan veren standların yer aldığı Türk Ticaret Merkezi resmi açılışı için hazır.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

TİM'den Tahran'a 4 bin metrekarelik ticaret merkezi!

İran’a ihracat atağı başlatan TİM, başkent Tahran’da 4 bin metrekarelik dev bir ticaret merkezi kuruyor. Binada farklı sektörlerden 60 firmanın bulunacağını söyleyen Başkan Büyükekşi, “Sırada Dubai var” dedi

Kayseri Hilmi Paşa Mescidi'ndeki molozlar ne zaman temizlenecek?

Cami-i Kebir Mahallesi’nde bulunan tarihi Hilmi Paşa Mescidi’nin minaresinin moloz ve atıklar arasında kaybolan görüntüsü cemaatini ve çevredeki esnafı üzüyor.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

Tahran Sünni mescidi tahribatı son durum Haberi

Tahran Sünni mescidi tahribatı son durum

İran'da etnik ve dini azınlıklardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Yunusi, başkent Tahran'daki bir Sünni mescidinin geçen ay belediye tarafından tahrip edilmesi olayının soruşturulacağını ve çözüme kavuşturulacağını söyledi.


İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Yunusi, Horasan, Sistan ve Belucistan eyaletlerinden Sünni din adamlarını kabulünde yaptığı konuşmada, Tahran'ın Punek bölgesindeki Sünni mescidinin tahrip edilmesi konusuna değinerek, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başta olmak üzere ülkenin bütün üst düzey yetkililerinin olaydan üzüntü duyduğunu söyledi.


Yetkililerin olayın soruşturmasını yaparak meseleyi çözüme kavuşturacağını ifade eden Yunusi, bazı Sünni liderlerin olayın ardından bildiri yayımlamasını eleştirdi. Yunusi, "Bildiri ve konuşma yapmak yerine sorunları çözmeye odaklanmalıyız" dedi. Yunusi, şöyle devam etti:


"Bazı Şii ve Sünni aşırıcılar, Sünnilerin mezhebi taleplerinin siyasi hale dönüşmesini amaçlıyorlar. Ehl-i Sünnet, tam bir uyanıklıkla mezhebi isteklerinin siyasi taleplere...