22 / 05 / 2024

tahrip olan tarihi yapılar

tahrip olan tarihi yapılar

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2002-2016 arasında yangın sebebiyle tahrip olan tarihi varlıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'na 7 soru sordu..

16 milyonluk tarihi kilise satışa çıktı! Emlak danışmanı açıkladı! Satılmasında engel yok!

Sivas’ın Hafik ilçesinde 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi,  16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Galata Kulesi yenilendi!

672 yıl geçmişi olan tarihi Galata Kulesi yenilendi. İçerisindeki restoran ve tuvaletlerin kaldırıldığı kule artık amacına uygun olarak kullanılacak.

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Şırnak Üniversitesi, teröristlerin yıktığı tarihi evlerin benzerini inşa ediyor!

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ), 4 sene önce PKK'lı teröristlerin saldırılarında tahrip olan tarihi evlerin benzerini inşa ediyor.

Tarihi Kapalıçarşı 1 Haziran'da açılışa hazırlandı!

Koronavirüs nedeniyle 23 Mart tarihinden bu yana kapalı olan Tarihi Kapalıçarşı, 1 Haziran'da yeniden hizmete açılacak.

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Hatay'daki 90 yıllık binanın merdivenleri çöktü!

Hatay'da yıllar boyunca PTT hizmet binası olan tarihi binanın merdivenleri çöktü. Merdivenlerde kimsenin olmaması olası bir can kaybı yaşanmasını engelledi.

tahrip olan tarihi yapılar Haberi

tahrip olan tarihi yapılar


İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2002-2016 arasında yangın sebebiyle tahrip olan tarihi varlıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 


Tanrıkulu hazırladığı önergesinde "Tarihi ve kültürel yapılarda meydana gelen yangınlar Türkiye’nin önemli bir sorununu oluşturmaktadır." dedi. 


"2002 yılından itibaren pek çok tarihi ve kültürel yapı yangın ya da başka sebeple tahrip olmuş, kültürel miras yok edilmiştir." diyen Tanrıkulu, art arda yaşanan yangınlar ve diğer tahribat olaylarının akla rant ihtimalini getirdiğini ifade etti. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'na 7 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. 2002-2016 yılları arasında yıllar bazında yanan ya da başka şekilde tahrip edilen tarihi ve kültürel yapı sayısı kaçtır?


2. 2002-2016 yılları arasında yıllar bazında yanan ya da başka şekilde tahrip edilen tarihi ve kültürel yapıların tahrip edilme yıllarına...