03 / 05 / 2024

Tahsin Özlenir kim

Tahsin Özlenir kim

Her AVM'yi tek tek inceleyen Tescilli Markalar Derneği'nin Başkanı Tahsin Özlenir, "En düşük birim fiyatla en yükseği arasında yüzde 30 fark var. AVM'ler iyi yönetilemiyor" dedi...

Tahsin Özlenir: İstiklal Caddesi'nde çok katlı mağaza açacağız!

İtalyan premium jean markası Diesel'in Türkiye temsilcisi Tahsin Özlenir bu yıl ilk kez yüzde 70 indirim yaptıklarını belirterek "Tüketici çok zeki. Zararına satarsak alıyor" diyor.

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Londra'daki Kraliyet parklarını Tahsin Taştan düzenliyor!

Yalova Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu olan 50 yaşındaki Tahsin Taştan, 10 yıldır Londra Kraliyet parklarının çevre düzenlemesini yapıyor. Taştan, Capel Mano'da süs bitkileri eğitimi almış.

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Tahsin Usta, Kastamonu'da kentsel dönüşümü anlattı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kastamonu'da düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm' konulu bir panele konuşmacı olarak katıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Tahsin Usta, Kastamonu'da kentsel dönüşümü anlattı.

Hasan Tahsin Usta, Kastamonu'da kentsel dönüşümü anlattı!

Hasan Tahsin Usta, Kastamonu'da kentsel dönüşümü anlattı. İstanbul Avrupa Yakası Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kastamonu'da düzenlenen "Kentsel Dönüşüm' konulu bir panele konuşmacı olarak katıldı.

Havvanur Yurtsever kim?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetim kurulunda, "Kesinleşmiş Bağımsız Üye Adaylığı" kabul edilen Havvanur Yurtsever kim? İBB Meclis üyesi olan Havvanur Yurtsever'in özgeçmişi...

Hasan Tahsin Usta Kastamonu'da kentsel dönüşümü anlattı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kastamonu’da düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu bir panele konuşmacı olarak katıldı. Başkan Usta, Kentsel Dönüşüm konusundaki tespit ve deneyimlerini Kastamonulu dinleyicilerle paylaştı.

Kim Kardashian Kaplumbağa Adası'nı satın alacak!

Kim Kardashian Avustralya'da ada alma hazırlığında.5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Tahsin Yomralıoğlu: Yüksek binalar insanın sağlığını bozuyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, "Toplu toplu yüksek binalar, insanın sağlığını bozuyor. Beton binalarla, etrafı ferah ve huzurlu binalarda yaşayanların sağlıkları daha farklı oluyor." dedi...

Sit alanını kim ilan eder?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, sit alanlarını kim ilan eder? İşte, sit alanlarının tespiti!

Tahsin Özlenir kim Haberi

Tahsin Özlenir kim


AVM'lerin perakendecilere gönderdiği yüksek elektrik faturaları sektörü karıştırdı. Her AVM'yi tek tek inceleyen Tescilli Markalar Derneği'nin Başkanı Tahsin Özlenir, "En düşük birim fiyatla en yükseği arasında yüzde 30 fark var. AVM'ler iyi yönetilemiyor" dedi.


Perakendecilerle alışveriş merkezi (AVM) yönetimleri arasında yaşanan tartışmalara bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen bir konu daha eklendi. Kurdaki artış nedeniyle AVM'lere ödedikleri kira ve ortak giderleri son 3 ayda yüzde 25 artan perakendeciler, bugünlerde bütün gider kalemlerini tek tek masaya yatırıyor. Özellikle elektrik maliyetlerinde önemli sıkıntılar olduğunu tespit eden perakendeciler, AVM yönetimlerinin kendilerine gönderdikleri faturalardaki birim fiyatlar arasında ciddi uçurum olduğunu ileri sürdü. 


ARADAKİ FARK YÜZDE 30 

Araştırmayı yürüten Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı Tahsin Özlenir, "Son günlerde elektriğe gelebilecek zamlar gündemdeyken TMD olarak araştırma yaptık ve çok...