15 / 05 / 2024

tahsis uzatma süresi

tahsis uzatma süresi

Turizmde otelden marinaya günübirlik tesislere kadar birçok tesisin tahsis süresinin uzatılmasını içeren yönetmelik çıktı. Maliye, Orman, Ulaştırma ve Turizm Bakanlıklarının tahsisli kamuya ait arazi üzerindeki yaklaşık 800 tesisin süre uzatımı gündemde.

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Lojman oturma süresi uzatma dilekçesi!

Sıra tahsisli lojmanda 5 yılın üzerinde kalan memur, ilk başvuruda, lojmanı boşaltmak zorunda mı? İşte lojman oturma süresi uzatma dilekçesi...

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Martı Myra Otel'in tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Tekirova-Kemer/Antalya'da bulunan 412 parsel üzerinde yer alan Martı Myra Otel tesisimizin tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı. 

Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 2067'ye uzatıldı!

Tek-Art İnşaat'ın portföyünde olan Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 21 Aralık 2067 tarihine kadar uzatıldı... 

Akfen GYO'nun Zeytinburnu arsasının tahsis süresi 49 yıl uzatıldı!

Üzerinde Zeytinburnu Novotel ile Ibis otellerinin bulunduğu hazine arazisinin kesin tahsis süresi, Akfen GYO'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığı başvurunun onaylanması ile 22 Aralık 2018'den itibaren 49 yıla uzatıldı...

Özak'tan Ela Quality Resort Hotel'in kesin tahsis süresi uzatımı açıklaması!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ela Quality Resort Hotel kesin tahsis süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Antalya Club Zigana'nın tahsis süresi 49 yıla uzatıldı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.'nin portföyünde yer alan Antalya Club Zigana'nın tashsis süresi 49 yıla uzatıldı...

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün tahsis süresi uzatıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün kesin tahsis süresi uzatıldı.

Tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Gayrimenkul hukukuna göre, tapu tahsis belgesi tapu senedi gibi mutlak ve kesin bir mülkiyet hakkı vermiyor. Peki, tapu tahsisi belgesi ne kadar süre geçerli? İşte, tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Kamuya ait arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelendirilen tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsis belgesi, imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni sayılıyor. İşte, tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Organize sanayi bölgeleri tahsis süresi 2015!

Organize sanayi bölgelerindeki parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsisine ilişkin sürenin uzatılması hakkındaki karar 10 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte organize sanayi bölgeleri tahsis süresi 2015...

tahsis uzatma süresi Haberi

tahsis uzatma süresi

Tahsis süreleri uzatılabilecek mi?Ekonominin darboğazda olduğu şu günlerde iyi haberlerin geldiği sektörlerden biri de turizm. Sektörün en önemli gündem maddelerinden biri olan ve birkaç yıldır konuşulan tesislerin tahsis sürelerinin uzatılması konusunda çıkarılan yönetmelik resmi gazetede yayınlanıp gündeme geldi. Maliye, Orman, Ulaştırma ve Turizm bakanlıklarının tahsisli kamuya ait arazi üzerindeki tesisleri içeren bu yönetmelikle, golf sahalarından otellere, marinalardan günübirlik tesislere kadar yurt çapındaki yaklaşık 800 tesisin işletme süresi uzatılabilecek. Bu uygulamaya tam katılım sağlanması halinde devlete toplam 5-6 milyar TL'lik gelir sağlanması bekleniyor. Bahsi geçen bedellerin dört taksitte ödenmesi öngörülürken, taksit sayısının beşe çıkarılması için de çalışmalar yürütülüyor.

KAYNAK SIKINTISI

Ekonomist'te yer alan habere göre; Turizmcilerin uzun zamandan beri beklediği bu yönetmeliğin çıkması sektörde sevinçle karşılandı. Ancak krizli yılları yeni geride bırakan...