29 / 04 / 2024

Tahtakale Çarşısı cephe yenileme çalışmaları

Tahtakale Çarşısı cephe yenileme çalışmaları

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'ndaki cephe iyileştirme çalışmaları tamamlandı!

İzmit Belediyesi tarafından Bakırcılar Çarşısı’nda başlatılan cephe iyileştirme çalışmalarında sona gelindi.

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışması yapacak.

Tarihi Rize Çarşısı’ndaki 70 bina yenilenecek!

Rize Tarihi Çarşısı Cephe İyileştirme Projesi, DOKA'nın desteğiyle başlıyor. Proje kapsamında, 70 bin 1 milyon 100 bin liraya yenilecek.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bakırcılar Çarşısı’nda 28 binayı kapsayan cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar çarşısını da yeni yüzüne kavuşturacak.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Şimdiye kadar şehrin birçok yerinde cephe iyileştirmesi yapan İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı’nda da cephe iyileştirme çalışmalarına başlıyor.

Konya Akşehir Arasta Çarşısı’nda tarihi dönüşüm!

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda başlattığı sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. Çarşı ilçeye ekonomik haraketlilik ve turizm açısından katkı sağlayacak.

Kazım Kurt: Küçük Sanayi Çarşısı kaldırılacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı’nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yenileniyor!

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Tahtakale Çarşısı cephe yenileme çalışmaları Haberi

Tahtakale Çarşısı cephe yenileme çalışmaları

Geçmişi Çelebi Mehmet dönemine dayanan Tahtakale Çarşısı’nda Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları, tamamlanma aşamasına geldi.  Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, asırlardır farklı meslek kollarını kucaklayan ve günümüzde köylü pazarı olarak hizmet veren çarşı, esnafın ve köylülerin daha sağlıklı koşullarda ticaret yapmasını sağlamak adına baştan aşağı yenileniyor. Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması Projesi kapsamında bölgedeki 54 dükkanın 49’unun cephe doğramaları, saçakları, dükkan tabelaları ve ürün teşhir tezgahları yeniden yapıldı. Dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları da yenilendi. Pazar tezgahları için açılır kapanır tenteler yapıldı. Dükkanların cephe yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması kazı çalışmalarına da başladı. Tahtakale’de yapılacak restorasyon çalışmaları tarihimizi koruyan,...