09 / 05 / 2024

Tahtalı Köyü Camii

Tahtalı Köyü Camii

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaran projeleri kapsamında 2 asırlık Tahtalı Köyü Camii’nin de orijinaline uygun olarak restore edildiğini söyledi.

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Adana Köprüköy Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Adana'da 1930 yılında yapılan Köprüköy Camii'nin dış tasarımı görenleri hayrete düşürüyor. Etrafındaki çok sayıda çiçekle botanik bahçesini andırıyor.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Gölbaşı Hacı Hasan Köyü Camii ve Muhtarlığı imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Hacılar Mahallesi'nde Hacı Hasan Köyü Camii ve Hacı Hasan Köyü Muhtarlığı'nın yer aldığı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Çanakkale Demirtepe Köyü Camii onarıldı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesine bağlı Demirtepe Köyü Camii’nde başlayan tadilat çalışmaları tamamlandı.

Bursa'daki 4 asırlık cami büyükşehirle hayat buldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi ve kültürel miras yatırımları çerçevesinde orijinaline uygun olarak restore edilen 4 asırlık Tahtalı Köyü Camii, tekrar hizmete açıldı.

Çorum Türkler Köyü Camii açıldı!

Çorum merkeze bağlı Türkler Köyünde yapımı tamamlanan köy camii, düzenlenen programla ibadete açıldı.

Çanakkale Bakırköy Camii'nde onarım çalışmaları başladı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Bayırköy Köyü Camii’nde bakım ve onarım işlemleri başlatıldı.Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mezkur caminin bir takım tadilat ve tamirat işlemleri için çalışmaların başladığı belirtti.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin inşaatı yarım kaldı!

Muş Malazgirt'in en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması için vatandaşlardan yardım beklendiği belirtildi.

Bursa Müşküle Köyü Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müşküle Köyü’nde inşaat çalışmalarını inceledi. Başkan Altepe, Müşküle Köyü’ndeki tarihi caminin,inşaat çalışmalarına başlandığını ve kaba inşaatın tamamlandığını söyledi.

Bitlis Çayır Köyü Camii ibadete açıldı!

Bitlis Çayır köyünde yapımı tamamlanan caminin açılışı yapıldı. Cami açılışına Hizan Müftüsü Tahir Erçin, ilçe kurum amirleri ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadıköy Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık dükkan!

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy ilçesinde Suadiye Mahallesi,Suadiye Camii Sokak'ta yer alan 1 nolu dükkanı 3 yıllığına kiraya verecek. Dükkanın aylık kira bedeli 3 bin 520 TL olarak belirlendi.

Tahtalı Köyü Camii Haberi

Tahtalı Köyü Camii


Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaran projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu devam eden Tahtalı Köyü Camii’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas’tan projenin detayları hakkında bilgi alan Başkan Altepe, Bursa’nın tüm tarihi kültürel mirasına sahip çıkıldığını ifade ederek, “Bursa’daki anıtsal yapılar, birer birer restore edilerek ayağa kaldırılıyor ve tüm dönemlerin izleri bu yıllarda ortaya çıkarılıyor. Bunların işlevlendirilmesiyle birlikte de Bursa, yaşayan canlı bir tarih şehri ve bir müze kent olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.


Tarihi camii 200 yıllık 

Bursa’nın değerleriyle, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, artık bir evrensel değer haline gelen Bursa’nın merkezindeki anıtsal yapıları yenilerken kırsaldaki tüm eserlerin de ayağa kaldırıldığını kaydetti....