12 / 05 / 2024

Taklamakan Çölü otoyolu

Taklamakan Çölü otoyolu

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü'nün ortasına 1.2 milyon kumu taşıyarak otoyol yapacak.

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.

Çekmeköy Kuzey Marmara Otoyolu Yan Yol Bağlantısı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Yan Yol Bağlantısı 1/5000 ölçekli İlave Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi açılışa hazır!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi Habibler-Hasdal şantiye alanında tamamlanan çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni kesimin açılışa hazır olduğunu dile getirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit-Akyazı bölümü 19 Aralık'ta açılıyor!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümünde incelemeler yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açılış için gün sayıyor!

İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümü, 26 Aralık tarihinde açılacak

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit etabı 19 Eylül'de açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesiminin 19 Eylül'de açılacağını söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sevindikli-TEM İzmit-1 kavşakları açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit-1 Kavşağı arası 19 Eylül Cumartesi günü saat 23.59'da açılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesimi 19 Eylül'de tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesiminin 19 Eylül'de tamamlanacağını açıkladı...

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümleri 4 Eylül'de açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Eylül'de açılacağını açııkladı. 

Çin, Taklamakan Çölü’nün ortasına otoyol yapacak!

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü'nün ortasına 1.2 milyon kumu taşıyarak otoyol yapacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Çatalca kesimi açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kınalı-Odayeri kesimi bugün saat 15:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Çatalca kesimi yarın açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kınalı-Odayeri kesimi yarın 15:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Taklamakan Çölü otoyolu Haberi

Taklamakan Çölü otoyolu

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü boyunca uzanan üçüncü kuzey-güney yolu olan Yuli-Qiemo otoyolunun yapımına başlandı. Güney ve Kuzeybatı Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ni birbiriyle birletşirecek olan yol, çalışanları oldukça zorluyor.
 
China Communications Construction Company Ltd. çalışanları, bu projede bulunan en büyük kumul üzerinde çalışıyor ve tahmininen 1,2 milyon metreküp kumla başa çıkacak. Çalışanlar kumulun yanında, çalışma kolaylığı için kamplar kurdular ve düzenli olarak günlük ihtiyaçları bu kampta karşılıyor. Otoyolun tamamlanmasıyla Güney Xinjiang’da bulunan ulaşım koşullarını iyileştirmesi ve yerel kalkınmayı desteklemesi planlanıyor.


 
Bu arada Çin, Xinjinag Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Hotan-Çakılık demiryolu inşaatı ray döşeme aşamasında bulunuldu. Hotan-Çakılık demiryolu inşaatı projesinden sorumlu tutulan Zhang Gang, Taklamakan Çölü’nün güney kenarında yer alan Hotan-Çakılık demiryolu güzergahında...