28 / 04 / 2024

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Aydın-Denizli Otoyolu'nun 60 ile 140. kilometreleri arasını kapsayan bölümünün cuma günü trafiğe açılmasının onaylandığını ilan etti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Karayolları Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen proje kapsamında Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanan bölümünün hizmete alınmasına karar verdi.

AYDIN DENİZLİ OTOYOLU CUMA GÜNÜ AÇILACAK

Bu kapsamda, 3 Kasım Cuma günü saat 08.00’den itibaren otoyolun 60-140. kilometreleri trafiğe açılacak. Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonu gibi belirli yerler ve koşullar dışında otoyola çıkış ve girişler yasak olacak. "Erişime kontrollü kara yolu" olarak trafiğe açılacak bu kesime, hayvanlar, yayalar, motorsuz araçlar, iş makineleri, lastik tekerlekli traktörler ve bisikletlerin girmesi yasak kapsamında tutuldu.

Söz konusu bölgede azami hız 140, mecburi asgari hız 40 kilometre/saat olarak belirlendi.

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

AYDIN DENİZLİ OTOYOLU HAKKINDA 

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi 163 kilometre (140 km 2x3 şeritli) otoyol, 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda.

Aydın-Denizli Otoyolu, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağından başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar’a ulaşmakta, Büyük Menderes Nehri’nin güneyinden Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden Kuyucak İlçesi’nin güneyine ulaşıyor. D585 (Aydın-Denizli) Ayr.-Karacasu Devlet Yolunu geçen Otoyol, Karapınar’ın kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden D320 Aydın-Denizli Devlet Yoluna paralel devam ediyor.

Sarayköy’ün güneyinden devam eden Otoyol, Kumkısık mevkiinde D320 Devlet Yolunun kuzeyine geçiyor. Buradan itibaren Denizli İlini kapsayan Otoyol, Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edip, Kocabaş mevkiinde sonlanıyor.

Aydın-Denizli Otoyolu, Aydın ve Denizli gibi şehir merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra  Efes Antik Kenti ve Pamukkale gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştırıyor. Otoyol ile Ege Bölgesindeki tarım, turizm ve ticaret bölgelerine yüksek hızlı güvenli, kesintisiz ve konforlu ulaşım sağlanmış olacaktır.

PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR 

- Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

- Otoyolda yapım çalışmalarına hızla devam ediyor.​

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

İstanbul'da selzede KOBİ'lere tam 1 milyon TL'lik faizsiz kredi!


Geri Dön