27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir,8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek ''kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli'' dedi.



Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'nde yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekti. Binaların değişen yaşam alışkanlıkları ile giderek artan güvenlik ihtiyaçlarına karşılık vermesi gerektiğini söyleyerek kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verip geniş yeşil alana sahip, fonksiyonel, konforlu, güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanları ile kontrolsüz şehirleşmeye son verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

ŞEHİRLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞE TAŞIMANIN YOLU: DOĞRU YAPILANMA!

Şehirleri sürdürülebilir bir geleceğe taşımanın yolunun doğru yapılanmadan geçtiğini kaydeden Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir Sürdürülebilir bir gelecek için öncelikle şehir planlamasının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini savunuyor.

Şehirlerin güvenle yükselen binalarla kimlik kazandığını, büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen Özdemir: '' Özellikle büyük şehirlerde yaşanan sorunların pek çoğu kontrolsüz şehirleşme sonucu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla inşaat profesyonellerinin projelerini kapsamlı ve detaylı olarak geliştirmesi gerekiyor.'' dedi.

Özdemir, projelerin bulunduğu bölgenin mimari dokusuna uyum sağlaması, ihtiyaçlara cevap vermesi, çözüm odaklı yaklaşımlar sunması, çevreci bir anlayışla yükselmesi ve konut sahiplerinin yaşamını kolaylaştırırken bölge halkını da mutlu etmesinin önemine vurgu yaptı.

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE KONTROLSÜZ ŞEHİRLEŞMEYE SON

Kentsel dönüşüm ihtiyaçtan öte bir zorunluluk olduğunu belirten Özdemir deprem gerçeğini göz ardı etmeden kentsel dönüşüm projeleriyle riskli ve güvensiz binaların ivedilikle yenilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 Özdemir, “Deprem kuşağında yer alan ülkemiz için kentsel dönüşüm ihtiyaçtan öte bir zorunluluk. Deprem tehdidine karşı bu projelere ağırlık vermeliyiz.'' dedi.

Özdemir, bir yandan riskli ve güvenli binaları dönüştürürken diğer yandan da yeni projeleri Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak, kaliteli mühendislik hizmeti altında, ileri teknoloji malzemelerle tasarlayarak depreme karşı topyekûn önlemler alınabileceğine dikkat çekti. 

Siltaş Yapı olarak hayata geçirdikleri her projede bütünlükçü bir bakış açısıyla ilerlediklerini söyleyen Özdemir; projeleri tasarlarken her unsuru en ince ayrıntısına kadar planlayarak yaşam alanlarının dönüşümüne yönelik yeni konseptler geliştirdiklerini belirtti. 

Kentsel Dönüşüm Teklifi'nde 'rant' endişesi! İtirazlar peş peşe geldi!

Kentsel dönüşüm yasasında planlanan değişiklikler ortaya çıktı! Tapular tehlikeye mi giriyor?

Geri Dön