29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz!

Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz!

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada, bugün Seferihisar açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depreme maruz kalan  İzmir  ve çevresindeki şehirlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Depremde yıkılan binalarda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaptı:

- "İzmir'den gelen bu haber gerçekten bizi derinden üzmüştür"

"Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin acıları hala yüreğimizde tazeyken İzmir'den gelen bu haber gerçekten bizi derinden üzmüştür." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemizin en doğusundan en batısına kadar tehlikeli bir deprem kuşağında yaşadığı gerçeğini her sarsıntıyla bir kez daha hissediyoruz. Afet ve acil durumlara müdahale için uzun süredir üzerinde çalıştığımız planları kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz. İnşallah ülkemizi her geçen gün afetlere karşı çok daha hazırlıklı hale getiriyoruz. Bir kez daha İzmirli kardeşlerime geçmiş olsun diyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu acılı günde yardım teklifinde bulunan tüm dost ülkelere, tekrar teşekkür ediyorum."

 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 12 gün önce İzmir için uyarmıştı!


Geri Dön