28 / 04 / 2024

Çin, Taklamakan Çölü’nün ortasına otoyol yapacak!

Çin, Taklamakan Çölü’nün ortasına otoyol yapacak!

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü'nün ortasına 1.2 milyon kumu taşıyarak otoyol yapacak.



Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü boyunca uzanan üçüncü kuzey-güney yolu olan Yuli-Qiemo otoyolunun yapımına başlandı. Güney ve Kuzeybatı Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ni birbiriyle birletşirecek olan yol, çalışanları oldukça zorluyor.
 
China Communications Construction Company Ltd. çalışanları, bu projede bulunan en büyük kumul üzerinde çalışıyor ve tahmininen 1,2 milyon metreküp kumla başa çıkacak. Çalışanlar kumulun yanında, çalışma kolaylığı için kamplar kurdular ve düzenli olarak günlük ihtiyaçları bu kampta karşılıyor. Otoyolun tamamlanmasıyla Güney Xinjiang’da bulunan ulaşım koşullarını iyileştirmesi ve yerel kalkınmayı desteklemesi planlanıyor.

Çin, Taklamakan Çölü’nün ortasına otoyol yapacak!
 
Bu arada Çin, Xinjinag Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Hotan-Çakılık demiryolu inşaatı ray döşeme aşamasında bulunuldu. Hotan-Çakılık demiryolu inşaatı projesinden sorumlu tutulan Zhang Gang, Taklamakan Çölü’nün güney kenarında yer alan Hotan-Çakılık demiryolu güzergahında rüzgarlı ve kumlu bir havanın olduğu ve inşaat için gerekli malzemelerin taşıma mesafesinin 700 kilometreden fazla olduğundan bahsederek, bunların inşaat çalışmalarına büyük zorluklar getirdiğinden bahsetti.


Geri Dön