11 / 05 / 2024

Taklamakan Çölü yol projesi

Taklamakan Çölü yol projesi

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü'nün ortasına 1.2 milyon kumu taşıyarak otoyol yapacak.

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol parasının memleket kazanç sahiplerinden alınması usulünün adalete uygun olmamasından dolayı kaldırılmasına ve bina ve kazanç vergilerine eklenmesine karar verilmiş. 

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!

1942 yılında Bebek İstinye yolu üzerindeki istimlak işleriyle yol inşaatının yol çalışmasının bir kısmı tamamlanmış. Bu çalışma 1942 yılının başında bir müteahhide ihale ile verilmiş.

1935 yılında yol vergisi 6 liradan 4 liraya düşürülmüş!

1935 yılında Sivas'ta Vilayet Encümeni tarafından yol vergisi 6 liradan 4 liraya kadar indirilmesine karar verilmiş.

1942 yılında yol paraları bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol paraları kaldırılarak bina ve kazanç vergilerine eklenmiş.

'Dolarla yatırım yapan yıl sonuna kadar hazır olsun diyen' ünlü ekonomist doların yol haritasını açıkladı!

Yaptığı altın ve dolar yorumları ile dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist İslam Memiş, ''Dolarla yatırım yapan yıl sonuna kadar hazır olsun diyerek doların yol haritasını açıkladı.

Depremzede yol desteği detayları belli oldu! Depremzede yol parası başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara yol parası desteği veriliyor. Peki, destekten kimler faydalanacak? Yol parası desteği için nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...

İslam Memiş euroyu işaret ederek rakam verdi! Euro için yol haritası belli oldu! Yıl sonunda bu rakamları bekliyoruz...

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, euroyu işaret ederek, rakam verdi. Euronun yol haritası belli oldu, yıl sonunda euro bu kadar olacak.

Çekmeköy Kuzey Marmara Otoyolu Yan Yol Bağlantısı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Yan Yol Bağlantısı 1/5000 ölçekli İlave Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Öcalan, Ömer Faruk Kayıhan ve Özgür Kapucu ortaklığında kuruldu.

Uzmanlardan çok önemli uyarı: Borsa oyun alanı değil, sürekli ekrana bakmak bağımlılığa yol açar!

Yatırım yapayım derken sağlığınızdan olmayın. Uzmanlar özellikle borsa ve kripto paralar gibi alanlara yatırım yapanları uyararak gün boyu ekran başında kalmanın bağımlığa yol açacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Doları olanlar bugünü beklesin! Nefesler tutuldu, herkes Kavcıoğlu’nun açıklamasını bekliyor!

Dolar endeksindeki düşüşüne karşın dolar/TL kuru 18,80 TL üzerindeki hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. Piyasaların 2023 yılı yol haritası ise yarın belli olacak. İşte detaylar...

Yol testleri tamamlandı! Tek kapılı elektrikli araç Ceryan, seri üretime hazırlanıyor

Adana'da, Çukurova Teknokent bünyesindeki mühendislik firması tarafından geliştirilen, tek kapılı ve 100 kilometre menzilli elektrikli araç "Ceryan"’ın yol testleri tamamlandı. Ceryan şimdi seri üretime hazırlanıyor.

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Aşkın Sandal tarafından kuruldu.

Taklamakan Çölü yol projesi Haberi

Taklamakan Çölü yol projesi

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü boyunca uzanan üçüncü kuzey-güney yolu olan Yuli-Qiemo otoyolunun yapımına başlandı. Güney ve Kuzeybatı Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ni birbiriyle birletşirecek olan yol, çalışanları oldukça zorluyor.
 
China Communications Construction Company Ltd. çalışanları, bu projede bulunan en büyük kumul üzerinde çalışıyor ve tahmininen 1,2 milyon metreküp kumla başa çıkacak. Çalışanlar kumulun yanında, çalışma kolaylığı için kamplar kurdular ve düzenli olarak günlük ihtiyaçları bu kampta karşılıyor. Otoyolun tamamlanmasıyla Güney Xinjiang’da bulunan ulaşım koşullarını iyileştirmesi ve yerel kalkınmayı desteklemesi planlanıyor.


 
Bu arada Çin, Xinjinag Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Hotan-Çakılık demiryolu inşaatı ray döşeme aşamasında bulunuldu. Hotan-Çakılık demiryolu inşaatı projesinden sorumlu tutulan Zhang Gang, Taklamakan Çölü’nün güney kenarında yer alan Hotan-Çakılık demiryolu güzergahında...