02 / 05 / 2024

Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır

Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır

İnşaat taban alanı katsayısı ile kat alanı katsayısı, bir yapının hangi boyutlara sahip olacağına ilişkin kesin kararlar veriliyor. Peki, Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır?

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Taks Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taks Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Sevinç ve Özgün Özdemir ortaklığında kuruldu.

TAKS oranları 2017!

Taban alanının imar parseli alanına oranı olan TAKS oranları ve sınırlamaları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte TAKS oranları 2017..

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

TAKS KAKS formülü nedir?

Bir arsa üzerinde ne kadar alanda kaç katlı bina inşa edilebileceği, TAKS ve KAKS oranlarına göre yapılan hesaplama neticesinde tespit ediliyor. Peki, TAKS KAKS formülü nedir?

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

TAKS değerleri, bir yapının arsa alanı üzerinde ne kadarlık bir kısımda yayılacağı ve kaç katlı olacağını belirliyor. Peki, TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

İnşaat TAKS hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaatın sahip olacağı alan için TAKS ve KAKS hesaplamaları yapılıyor. Bu hesaplamalar projenin gerçekleşeceği arsanın imar planında yazan oranlar baz alınarak yapılıyor. Peki inşaat TAKS hesabı nasıl yapılır?

Arsaya ne kadar inşaat yapılır?

Bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılacağı bölgenin imar planlarında yer alan emsal değerlerine göre ve yapılacak TAKS ve KAKS hesaplamalarına göre değişkenlik gösteriyor. Bir arsaya ne kadar inşaat yapılır?

Taks kaks hesabı nasıl yapılır?

Bir inşaat yapılmak isteniyorsa inşaat taban alanı katsayısı ile kat alanı katsayısının öğrenilmesi gerekiyor.Taks ve kaks bize yapının boyutlarıyla ilgili bilgi veriyor.Peki,taks kaks hesabı nasıl yapılır?

Yahyalı TOKİ'nin su ve kanalizasyon sorunu çözüldü!

Yahyalı TOKİ Konutları'nın su ve kanalizasyonu KASKİ tarafından, ulaşım ve yol sıkıntısı ise Yahyalı Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda çözülerek, burada oturan sakinlerin rahat bir nefes alması sağlandı.

Kaski'de iki ihale yapıldı!

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan ihalelerin Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda yapıldığını ve KASKİ'nin resmi web sayfasından (www.kaski.gov.tr) canlı olarak verildiğini dile getirdi.

Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır Haberi

Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır

Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır?

Taban alanı katsayısı (TAKS) yapının arsa alanı üzerinde ne kadarlık bir kısımda yayılacağı ve kaç katlı olacağını belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. TAKS hesabı ile ilgili açıklamalar Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında bulunuyor. Yönetmeliğe göre Taks hesabına dahil alanlar ve hesaba dahil olmayan alanlar sıralanıyor. İlgili kanun maddesi aşağıda yer alıyor;


Madde 14- 

Taban alanı

Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alandır. Ana yapının dışında kalan binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları hariç olmak üzere kanopiler ve arkatlar, yangın merpenleri, toprağa dayalı asansör boşlukları, ışıklıklar, zemine oturan avlular, iç bahçeler, açık havuzlar, pergole, kameriye, üstü...