06 / 05 / 2024

taksim ada olacak

taksim ada olacak

Taraf Gazetesi muhabirlerinden Billur Özgül'ün haberine göre; Buzulların erimesiyle su seviyelerinin yükseldiğini hatırlatan Prof. Dr. Levent Kurnaz: "Çok uzak olmayan gelecekte, Taksim'in yüksek kesimlerinde hayat devam edecek".

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

Taksim Gezi Parkı ne olacak?

Taksim Gezi Parkı’nın İBB'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Gezi Parkı için yeni projeler hayata geçireceği iddia edildi.

Kentsel dönüşümde ada bazında çözümler üretilmeli!

Mimar Fatma Kılıç, mimarlık mesleği ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Bir bölgenin altyapı sorununu çözmeden imara açmak yanlıştır. Bu yapılırsa yatay mimari diye söz edilen kısıma geçilmiş olacak. Mevcut konutlarımıza da ada bazında çözümler üretilmesi lazım" diye konuştu.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Çözüm Tasarruf yabancılar için Taksim'de şube açıyor!

Çözüm Tasarruf, yeni bir şube açılışı için hazırlık yapıyor. Yeni şubede yalnızca yabancı müşterilere hizmet verilecek. Şube Taksim'de açılıyor ve ismi de Taksim Global olacak...

Taksim Meydanı ne olacak?

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı ile ilgili kararının ardından İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezi çadırını kaldırıyor. İBB'nin geçici bir süre için kurduğu ‘Kavuşma Durağı’nın da kaldırılması bekleniyor...

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

İş GYO Taksim Ofis Lamartine kira değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, stanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Şehitmuhtar Mahallesi, 11 Pafta, 408 ada, 24 Parselde yer alan Taksim Ofis Lamartine kira değerleme raporunu yayınladı...

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi, Taksim ile Tuzla arası bir mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip olacak. Havalimanına erken gelen yolcular, bagajlarını istedikleri anda teslim alma şansına sahip olacaklar. 

Katar ada mı olacak?

SUUDİ Arabistan’da internet üzerinden yayın yapan “Sabq” gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan, Katar ile arasındaki 60 kilometrelik tek kara sınırında kanal inşa edecek. Böylece Katar'ın doğu sınırları tamamen deniz olacak..

360 Taksim'de nerede?

Toplam 500 milyon dolar yatırım bedeline sahip 360 Taksim projesi "Dünyada Yeni Olacak, Dünayada Yeri Olacak" sloganıyla inşa ediliyor. Peki 360 Taksim de nerede?

taksim ada olacak Haberi

taksim ada olacak

Kasım ayı başında Filipinler’de Tacloban kentini vuran Haiyan Tayfunu on binin üzerinde insanın hayatım

kaybetmesine neden oldu. Uzmanlar tayfunun bu yıkıcı etkisinin nedenini şehrin düzlükte olmasına ve kabaran denizin beş metre yükseklikte dalgalar oluşturmasına bağladı. Türkiye’de bu kadar etkili fırtınalar

olmadığı için endişelenmiyoruz. Ancak küresel ısınmaya nedeniyle deniz seviyesi

yükseliyor. Deniz seviyesinin yükselmesiyle şiddetli bir lodosta Türkiye’nin kıyı şeridi sular altında kalabilir. Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Araştırmacısı İklim Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Levent Kurnaz

buzulların erimesine bağlı olarak deniz seviyesi yükselmesinin Türkiye’ye olası etkilerini Taraf’a anlattı.


TARIM TOPRAKLARI YOK OLABİLİR

Çok uzak olmayan bir gelecekte Türkiye’nin haritasının yeniden çizilmek zorunda kalacağını belirten Kurnaz iklim değişikliği ile ilgili iklim bilimcilerinin görüşlerini şöyle aktardı: “Küresel ısınma ile buzullar eriyor. Buzulların erimesiyle su seviyeleri yükseliyor ve ekstrem...