19 / 05 / 2024

taksim anıtı

taksim anıtı

28 Şubat 1930 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Cumhuriyet Anıtının tahta perde içine alınarak tamir edildiği anlatılmış. Tamirat gerçekleştikten sonra abidenin etrafına havuz yapılacağı söyleniyor.

1930 Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın etrafına havuz yapılacakmış!

14 şubat 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Taksim abidesinin etrafına havuz yapılacakmış. Havuzun gerekçesi ise oldukça ilginç...Çoluk çoçuk abidenin taşlarına yazı yazmasını ve resim yapıştırmasını engellemekmiş.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

Çengelköy’deki 15 Temmuz anıtına tepki!

Çengelköy'e yapılacak 4.5 metre büyüklüğündeki mermi çekirdeği şeklindeki anıt çeşme tepki toplamaya başladı. Murat Bardakçı ve Nagehan Alçı bugünkü yazılarında hain darbe girişimi için farklı bir anıt seçilmesi gerektiğini kaleme aldılar.

15 Temmuz Şehitleri için anıt inşa edilecek!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında inşa edilen şehitler abidesinin detaylarını, anıtın mimarı Hilmi Şenalp açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Bodrum Gelendost Özgürlük Meydanı ve Anıtı yıkıldı!

Muğla Bodrum'da 21 yıl bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yaptırılan 'Gelendost Özgürlük Meydanı ve Anıtı' yıkıldı.

Niğde Tepeköy'deki Kör Ana Anıt Mezarı TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köyde bulunan ve 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilen Kör Ana Anıt Mezarı'nın korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, yatırımcısını mahcup etmez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Atatürk Anıtı onarılmayı bekliyor!

Karşıyaka Anayasa Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın içler acısı haline vatandaşlardan tepki yağıyor Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın kırılan mermer sütunları ve bakımsız haline vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Mustafa Orçan: Türk kültürüne uygun konutlar yapılmalı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, "Türk kültürüne uygun konut" politikası uygulanması gerektiğini belirterek, "İnsan ve kültür odaklı sosyal mekanlar yapmalı, kültürümüze uygun konutlar inşa etmeliyiz." dedi.

Malatya Atatürk Anıtı Kavşağı'nda kazı çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atatürk anıtının olduğu Kanalboyu kavşağında menfez yapım çalışmalarına devam ediyor.

Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor!

Bin 200 Yahudi’yi işçi olarak alıp toplama kampına gönderilmesini engelleyen Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor. O dönem yaşananlar Schindler’in Listesi filmine konu olmuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı arazisine Şehitler Anıtı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında bulunan ve 15 Temmuz işgal girişiminin komuta merkezlerinden biri olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın arazisinde "Şehitler Anıtı" yükselecek.

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

taksim anıtı Haberi

taksim anıtı

Taksim Abidesi


Abide tahta perde içinde tamir ediliyor!

Taksim Cumhuriyet abidesinin inşası üzerinden iki sene geçmediği halde birçok tamirlere lüzum hasıl olmuştur. Abidenin etrafına iki insan boyunda sık tahtalar gerilerek tamirata başlanmıştır. Bu tahtalar o kadar sıktır ki içerisini görmek imkansızdır.

Tamiratın bu kadar sıkı perdelerin arkasında yapılmasının sebebi anlaşılamamaktadır. Bazı alakadarlar tamirat yapıldığını da gizlemekte ve yalnız cilk sürüldüğünü ifade etmektedirler. Halbu ki abidenin alt kısmı, kırmızı taşlar tamir edilmekte ve taşlık kısmı da tadil olunmaktadır.

Bu tamirat ikmal edildikten sonra havuzun inşasına başlanacaktır.


Cumhuriyet Gazetesi 28 Şubat 1930

Abdullah Kutalmış...