17 / 05 / 2024

Taksim Meydanı düzenlemeleri

Taksim Meydanı düzenlemeleri

1986 yılında Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı'nı tümüyle değiştirecek yeni bir proje hazırlamış. 10 hektar genişliğindeki Meydan, anıt park olacakmış. Araç trafiği yeraltına indirilecekmiş ve yeraltı çarşısı kurulacakmış.

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla bir süreliğine yerinden sökülen direğin dikilmesinin ardından dev Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.

Taksim Meydanı'nda çevre düzenleme tartışmaları!

İkinci etabı başlatılan Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları için vatandaşların bir bölümü “Güzel oluyor” yorumu yapıyor, bir kısmı ise meydanın ruhsuzlaştığını ifade ediyor.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Melikgazi Kıranardı meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kıranardı Meydan Düzenleme ve tek tip dükkan düzenleme çalışmasının tamamlandığını söyledi. Meydan düzenlemesi, Erciyes’e yakışır oldu.

Tekirdağ Rüstempaşa Bedesteni meydan düzenlenmesi başladı!

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Rüstempaşa Bedesteni çevre ve meydan düzenlenmesi yapım işinin temeli düzenlenen törenle atıldı.Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde son durum ne?

Üsküdar Meydanı'nda Marmaray İstasyonu inşası sırasında yapılan kazılarda çok sayıda eser ve mimari yapı bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde müze devre dışı bırakıldı.

Kocaeli'de çevre ve sahil düzenlemeleri yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kent genelinde çevre düzenlemeleri, parklara spor ve çocuk oyun grupları kurulması, mesire alanı yapılması ve fidan dikimi gibi birçok konuda hizmet üretti.

Bartın Kozcağız'da ana cadde ve çevre düzenlemeleri tamamlandı!

Kozcağız Belediyesi’nin, ana cadde ve çevre düzenlemeleri projesi başarıyla sona erdi. Çalışmalarla ilgili konuşan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Proje kapsamında Toplam 1200 metre uzunluğunda sıcak asfalt yapıldı.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Malatya Doğanşehir'de sokak ve meydan düzenleme çalışmaları başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, mahalleye dönüşen köylerde geleneksel yapıyı bozmadan, sokak ve meydan düzenleme çalışmalarına başlandı.

Taksim Meydanı düzenlemeleri Haberi

Taksim Meydanı düzenlemeleri



Anıt park 


Taksim Meydanı'nı tümüyle değiştirecek projeye göre Atatürk Kültür Merkezi, Etap ve Sheraton Oteli ile Sular İdaresi arasındaki alan tümüyle anıt park olarak düzenlenecek ve trafik yeraltına indirilecek...


Meydanın altı ''çarşı'', üstü ''park'' oluyor


Taksim'e yeni çehre 


Alana açılan yollar ve araç trafiği yeraltına indirilecek, ayrıca bugünkü meydanın altında dev yeraltı çarşısı kurulacak


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL Taksim Meydanı'nın altı ''çarşı'', üstü ''park'' oluyor... Beyoğlu Belediye Başkanı Haluk Öztürkatalay, ''İki yıl içinde Beyoğlu ilçesinin çehresi tamamen değişecek'' dedi ve ''Taksim Meydanı değişikliğinin trafiği olumsuz etkilemeyeceğini, meydanın halka açılmasıyla insan unsurunun otomobilin önüne geçmiş olacağını'' söyledi.

   Atatürk Kültür Merkezi, Etap Oteli, Sheraton...