03 / 05 / 2024

Taksim Meydanı yayalaştırması

Taksim Meydanı yayalaştırması

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi çalışmalarında 92. gün tamamlandı. Ancak yapılan üstgeçit vatandaşları korkutuyor...

STK’lardan Taksim Meydanı Yarışması açıklaması!

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve meslek örgütleri, Taksim Meydanı Yarışması ile ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamada, "Taksim Meydanı için bundan sonra atılacak tüm adımları süreç boyunca, birlikte ele almaya ve tartışmaya davet ediyoruz" denildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim Meydanı için flaş karar!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB'nin “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi ile meydana kurduğu "Kavuşma Durağı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yine Taksim Meydanı’nda 2019'da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi” çadırının kaldırılmasını kararlaştırdı...

Tarihi Ordu Caddesi yayalaştırılacak!

Üzerinden geçen tramvay hattı ile Aksaray'dan Beyazıt Meydanı'na uzanan Ordu Caddesi'nin, araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılması için proje hazırlanacak.

Taksim projelerinde son durum ne?

Taksim'in gözde mekanlarından Gezi Parkı şantiye alanına döndü. İşte Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi,Topçu Kışlası Projesi, AKM Projesi gibi önemli projelerinde son durum...

Taksim Meydanı'nda çalışmalar ne durumda?

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Eminönü'nün tamamı yayalaştırılacak!

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla bir süreliğine yerinden sökülen direğin dikilmesinin ardından dev Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.

Taksim Meydanı'nda çevre düzenleme tartışmaları!

İkinci etabı başlatılan Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları için vatandaşların bir bölümü “Güzel oluyor” yorumu yapıyor, bir kısmı ise meydanın ruhsuzlaştığını ifade ediyor.

Taksim Meydanı için özel malzemeler üretildi!

Taksim Meydanı, İstanbul’un uzun yıllardır her türlü yükünü taşıyor. Meğer o üzerine basıp geçtiğimiz zemin ne kadar önemliymiş. Alman ACO firması, zeminin drenajını yaparken 40 tonluk araçları ve kadınların ince topuklarını da gözetmiş.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Taksim Meydanı genişletilecek!

1938 yılında Taksim Meydanı yepyeni bir şekil alacakmış. Meydandaki bir apartman, birkaç dükkan ve Taksim Kışlası'nın müştemilatı kaldırılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Taksim Yayalaştırma Projesi'nin iptal kararı kaldırıldı!

Danıştay 6. Dairesi, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasını ve ağaçların kesilmesini içeren, bu nedenle Türkiye çapında eylemlere neden olan Taksim Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin geçen yıl verdiği iptal kararını oyçokluğuyla kaldırdı.

Taksim Meydanı yayalaştırması Haberi

Taksim Meydanı yayalaştırması

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi çalışmalarında 92. gün tamamlandı. Son olarak Harbiye-Tarlabaşı tünelinin ilk betonu atıldı. Geçtiğimiz haftalarda, yayaların Talimhane’den Meydan’a ulaşması için geçici bir üstgeçit yapılmıştı. 


Çalışmalar sırasında o geçidin altı da kazıldı ve geçitle zemin arasında 10-12 metre bir boşluk oluştu. Ve ortaya çıkan manzara İstanbulluları korkuttu. Birkaç ayak üstünde duran geçidin son halini gören vatandaşlar, geçidi kullanmaya korkuyor. Bu arada her gün bu geçidi kullanan bazı İstanbullular ise son birkaç gündür yaya geçidinin sallandığını iddia...