12 / 05 / 2024

taksim meydanının yeni hali nasıl olacak

taksim meydanının yeni hali nasıl olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önceki gün kamuoyuna tanıttığı Taksim Meydanı’nın ağaçlandırılmasını öngören proje uzmanlar tarafından genel olarak başarılı bulundu. İşte mimarların proje ile ilgili görüşleri...

Ankara'nın yeni gözdesi: AP İst Port - Residence & Shopping Center Üçlüsü!

Ankara’nın Yeni Gözdesi AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans'ta toplam 750 Rezidans ve 100 adet işyeri satışı tam gaz devam ediyor. Peki AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans nerede konumlanıyor? işte detaylar...

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Mamak Kutludüğün yeni meydanına kavuştu!

Mamak Belediyesi, Kutludüğün Mahallesi'nde yapımına başladığı köy meydanını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

1940 yılında Taksim Meydanı ve civarının alacağı şekil!

1940 yılında Taksim Meydanı ile civarının tanzimi planı hazırlanmış. Hazırlanan plana göre, meydanda yapılacak otelin ve apartmanların konumu, Taksim Gezi Parkı'nın da kaplayacağı alan belirlenmiş.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

1938 yılında Taksim Meydanı'na yeni plan!

1938 yılında Fransız Mimar Gotye, Taksim Meydanı için yeni bir plan hazırlamış ve hazırladığı planı Lütfi Kırdar'a arz etmiş. Plan, Vali Kırdar'ın tetkikinden sonra Prost'un tasvibinden geçecekmiş.

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanıyor!

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılması işine başlanacakmış. Genişletme çalışmalarıyla tarihi Yeni Cami meydana çıkarılacak ve caminin arka kısmı da temizlenecekmiş. Meydandaki bir kısım dükkanlar da yıktırılacakmış.

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi Nisan'da başlıyor!

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi, nisan ayında havaların düzelmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılacak. Yayalaştırılmış beton alanın zemin döşemesi yenilenecek, ağaçlandırma çalışmaları yapılacak...

Meydan Dükkanları Başakşehir fiyat listesi!

Meydan Dükkanları Başakşehir fiyat listesi kapsamında dükkan fiyatları 240 bin TL'den başlıyor. Proje Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip Başakşehir'in yeni merkezinde inşa ediliyor.

Emlakçıların yeni rotasını kentsel dönüşüm belirleyecek!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, kentsel dönüşümün birçok şeyi değiştirdiği gibi gayrimenkul danışmanlığı sektörünün yeni rotasını belirleyeceğini söyledi.

1986 yılında Taksim Meydanı tümüyle değişecekmiş!

1986 yılında Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı'nı tümüyle değiştirecek yeni bir proje hazırlamış. 10 hektar genişliğindeki Meydan, anıt park olacakmış. Araç trafiği yeraltına indirilecekmiş ve yeraltı çarşısı kurulacakmış.

Fer Yapı’nın yeni iletişim ajansı Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı oldu!

Fer Yapı’nın yeni iletişim ajansı Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı oldu. Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı, FerYapı markasına lider iletişimi, itibar yönetimi, sponsorluk yönetimi, pazarlama iletişimi faaliyetleri ve medya ilişkileri konularında hizmet ver

taksim meydanının yeni hali nasıl olacak Haberi

taksim meydanının yeni hali nasıl olacak


Araç trafiği yer altına alınarak yayalaştırılan, ancak beton denizini andıran haliyle eleştirilen Taksim Meydanı’nın yeni projesi uzmanlar tarafından genel olarak başarılı bulundu.






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önceki gün kamuoyuna tanıttığı Taksim Meydanı’nın ağaçlandırılmasını öngören projeyi uzmanlara sorduk. Martta ihalesi yapılacak Taksim Meydanı çevre düzenleme projesinde betonun çirkinliklerini yok etmek için yeşil adacıklar oluşturulacak. İşte uzman görüşleri: 


Ağaçlar kamuoyunu mutlu edecektir 


- Mimar Erol Kuzubaşıoğlu: Projeyi gazeteden gördüğüm kadarıyla bana göre şu anda doğru bir karar verilmiş. En azından belli bir oranda yeşillendirilerek ve Gezi Parkı’yla ilişkilendirilerek. Projenin detaylarını bilmediğim için yorum yapmam çok zor. Ancak tabi trafiğin yer altına alınması, orada bir meydan oluşması bence iyi ve güzel...