02 / 05 / 2024

Taksim Rahşan Gülşan

Taksim Rahşan Gülşan

Habertürk gazetesi yazarı Rahşan Gülşan, "Taksim'in ruhunu sökerken bir daha az hoyratça davranmanızı beklemek çok mu iyimserlik oluyor?" diye sordu

Euro, güçlü duruşunu sürdürüyor! 30 liraya gidiyor...

Döviz kurunun yükselişi sürerken, euro güçlü duruşunu devam ettiriyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk kez 29 TL sınırını aşan euro/TL ise bugüne yükselişle açtı.

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliği görevini yürüten Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu! 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler AK Parti'nin yeni seçim beyannamesindeki vaatler beyannamede yer alırken ''İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" vurgusu yapıldı. İşte 14 Mayıs sonrası atılacak önemli adımlar...

Mustafa Sarıgül'den Kanal İstanbul açıklaması!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da bulunan ofisinde basın mensuplarıyla görüştü, açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'la ilgili de konuşan Sarıgül, proje için "İstanbul gibi büyük bir kenti, adeta içinden çıkılamaz bir hale getirir" dedi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Rahşan Cebe kimdir?

Cushman Wakefield Türkiye yönetici ortağı Rahşan Cebe kimdir? Rahşan Cebe daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Rahşan Cebe vefat etti!

Cushman Wakefield Türkiye yönetici ortağı Ayşe Rahşan Cebe yaşamını yitirdi. 

Amine Gülşe'den abisine 1 milyonluk ev!

Oyuncu Amine Gülşe'nin ağabeyi Şahan Gülşe, nişanlısı Stefanie Duarte ile evlendi.. Mutluluğunu sosyal medya hesabından paylaşan Amine Gülşe'nin, düğün hediye olarak ağabeyine 150 bin dolarlık (1 milyon TL'lik) ev aldığı belirtildi.

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Demir ve Mehmet Küçükosman ortaklığında kuruldu.

'Flamingo cenneti' Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van'ın İpekyolu ilçesinde, birçok kuş türüne ev sahipliğinde bulunan Erçek Gölü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Salda Gölü'nde millet bahçesi inşaatında 'huntit' tehlikesi!

Oluşumu 2.5 milyon yıllık geçmişe sahip Salda Gölü için “Ayak dahi basmayın” diye uyaran Prof. Doğan Kantarcı, eski göl tabanında kepçe ve kamyonlarla yapılan kazının sonuçları üzerine yeni bir çalışmalarda bulundu.

Murat Kurum: Dipsiz Göl doğal sit alanı ilan edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Gümüşhane'de "Dipsiz Göl" olarak anılan bölgenin doğal sit alanı ilan edileceğini söyledi.

Taksim Rahşan Gülşan Haberi

Taksim Rahşan Gülşan

İşte o yazı;


Taksim betonunu bize anlatmayacak mısınız? 


"Taksim Meydanı'nı Taksim Betonu olarak değiştirecek olan projenin bir süredir sesi soluğu çıkmıyordu.

Tüm iyi niyetimle, "Herhalde tepkilerimizi ciddiye aldılar, projeyi revize ediyorlar ya da vazgeçtiler" diye düşünmeye başlamıştım.

Ama fazla iyimser davranmışım.

Meğerse proje süreci sessiz sessiz yürütülüyormuş.

Proje, gerekli mercilerce onaylanmış ve ihale sürecine bile girilmiş.

240 günde bitmesi planlanan çalışmalar için ön teklifler alınmaya başlanmış.

İyi de güzel kardeşim, İstanbul'un en önemli sembol meydanlarından birini çok radikal bir projeyle yeniden tanımlamaya kalkarken bu projenin detaylarını bizimle paylaşma nezaketi göstermeyecek misiniz?

ACELEYE GETİRİLİYOR

İhaleye çıkılan, artık kazma vurulmasına günler kaldığı anlaşılan projenin biz İstanbul halkının gördüğü tek hali, alelacele yapılmış kötü bir bilgisayar animasyonu.

Zaten İstanbul'a yapılan tüm projelerin ortak sorunu bu: Aceleye getirilmeleri.

Çağlayan Meydanı mesela.

Bir süre konuldu, lambur lumbur inşa...