06 / 05 / 2024

Taksim ve İstiklal

Taksim ve İstiklal

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şelale Kadak, bugünkü yazısında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile sohbetini anlattı. Demircan, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı.

Isparta'da 709 bin 775 TL'den başlayan fiyatlarla 11 arsa satılıyor!

Isparta Belediye Başkanlığı, Isparta ili, Merkez ilçesi, Yazısöğüt ve İstiklal-1 mahallelerinde yer alan 11 adet arsayı satıyor. İşte o arsalarla ilgili tüm detaylar...

Aym Turizm Otelcilik İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Aym Turizm Otelcilik İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayman Maslamani, Ufuk Maslamani, Ufuk Maslamani tarafından açıldı.

Bilecik Milli Emlak'tan 9.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Bilecik Milli Emlak Müdürlüğü, Bilecik ili, Merkez ilçesi, Selöz Köyü ve İstiklal Mahallesi'nde yer alan 3 arsayı 9 milyon 747 bin TL'ye satıyor... 

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Bilecik Belediyesi'nden 17.5 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Bilecik Belediye Başkanlığı, Bilecik ili, Merkez ilçesi, Osmangazi, Hürriyet ve İstiklal mahallelerinde yer alan 6 gayrimenkulü 17 milyon 484 bin 500 TL'ye satıyor...

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıfat Özçelik tarafından kuruldu.

Bilecik Merkez'de 11.3 milyon TL'ye satılık 25 gayrimenkul!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilecik ili, Merkez ilçesi, Gazipaşa ve İstiklal mahallelerinde yer alan 25 gayrimenkulü 11 milyon 299 bin 683 TL'ye satıyor...

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi bugün Beyoğlu'nda 22 milyon 270 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Oğuz tarafından açıldı.

Taksim Wonder Suites Turizm Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Wonder Suites Turizm Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Enver Aydın tarafından kuruldu.

İBB'nin İstanbul'daki meydanlar için yaptığı oylamada sonuçlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Taksim ve Bakırköy Meydanları ile Salacak Sahili’nin tasarım yarışmasında oylama sonuçları da belli oldu. 350 binden fazla kişinin oy kullandığı yarışmada Taksim için en fazla oy alan proje, 15 numaralı proje oldu.

İstanbul meydanları için kazanan tasarımlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin; Taksim ve Bakırköy meydanları ve Üsküdar Salacak Sahili tasarımı için başlattığı oylama sona erdi. 352 bin 784 kişinin oy kullandığı yarışmada en beğenilen projeler seçildi. 

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taksim ve İstiklal Haberi

Taksim ve İstiklal

Bir toplantı için Beyoğlu'na gittiğimde, uzun süredir caddede yürümediğimi fark ettim. Aslında ne zamandır herkes İstiklal Caddesi'nde devam eden inşaat çalışmasından, yaşanan değişimden şikâyet ediyor. Kaldırım taşları tamemen sökülmüş, etraf toz toprak. Yürümek mümkün değil. Hakikaten geçmişteki güzel hallerini hatırlayınca üzülmemek elde değil.


Bir de Avrupalı turisti kaybeden esnaf, İranlı ve Arap turisti de kaybetmemek için camlarını, vitrinlerini hepsi bambaşka renkte Arapça yazılarla doldurunca, Beyoğlu'nun estetiği de kalmamış görünüyor. Belediyenin bir tabela standardı var tabii ki ama uymamakta ısrar edenler göze batıyor.

Netice itibarıyla İstiklal Caddesi'nde neler olduğunu anlamak için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'la konuştum.


"Biz mevcut altyapıyla devam edemeyeceğimizi ve yenilememiz gerektiğini biliyorduk. Ancak gelebilecek eleştirileri düşününce cesaret etmekte de çok büyük tereddüt yaşadık" diyerek anlatmaya başladı Demircan ve...