05 / 05 / 2024

taksimde ilk otel

taksimde ilk otel

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

2022'nin ilk yarısında 38 ilde 186 otel icralık oldu! 

İcralık otellerin şehirlere göre dağılımında 47 işlem ile Muğla ilk sıraya yerleşti. Otellere gerçekleştirilen toplam icra işlemlerinin ilçelere göre dağılımında 32 otel ile Bodrum zirvede oldu. şte icralık otellerle ilgili tüm ayrıntılar...

Yaşar Çilkız'dan Dalyan'a yeni otel!

İşadamı Yaşar Çilkız, "Dalyan’da Ali Bostan Plajı’nda yeni bir otel inşaatına başladım. 33 bin metrekarelik alanda 180 yataklı olacak. Termal ağırlıklı hizmet verecek" dedi...

Park Inn by Radisson İstanbul yeni havalimanının ilk oteli oldu!

Silk & Cashmere mağazalarının sahibi Ayşen Zamanpur'un ortağı ve eşi Bijen Zamanpur, yeni açılan İstanbul Havalimanı yolcularına hizmet verecek ilk otel olan Park Inn by Radisson İstanbul'un sahibi oldu.

Yeşilköy sahiline inşa edilecek otel projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeşilköy sahiline inşa edeceği 45 metre yüksekliğindeki otel projesini iptal etti.

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye genelinde otel yatırımlarında artış trendinin devam ettiğini ve İstanbul'un yatırımlarda uzun bir aradan sonra ilk sıraya yerleştiğini açıkladı.

Paramount Hotels & Resorts 6 Mayıs'ta açılacak!

100 dönümlük arazi üzerinde konumlanan Paramount Hotels & Resorts markalı dünyadaki ilk otelini Bodrum'da 6 Mayıs'ta açıyor. Oteli Paramount Hotels&Resorts markalı dünyadaki ilk otel olma özelliği taşıyor.

Hilton Kahramanmaraş’ta ilk otel açtı!

Hilton Kahramanmaraş’ta ilk otel açtı. Şehir merkezinde bulunan Hampton by Hilton Kahramanmaraş, Kahramanmaraş Havalimanı’na da 15 dakika uzaklıkta yer alıyor.

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde ise ülke genelinde toplamda 31 ayrı şehirde 86 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı. Toplamda 1 milyar 388 milyon lira harcanarak tamamlanacak yatırımlar sonrasında sektörde 4 bin 326 yeni ek istihdam sağlanacak.

Park Dedeman Bostancı hizmete açıldı!

Türkiye’nin ilk otel zinciri Dedeman Grubu’nun İstanbul’daki 4’üncü oteli Park Dedeman Bostancı, Mayıs 2016 itibariyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Park Dedeman konseptiyle hizmet verecek olan otel 110 superior odada hizmet verecek.

Regnum Carya Resort’a ödül!

Diversey Consulting’in Türkiye’de ilk defa hayata geçirdiği The Hygienic Room ve The Hygienic Gym/SPA programlarını uygulayan ve sertifika alan ilk otel Regnum Carya Golf&SPA Resort oldu.

Güral Premier Tekirova, 7 yönetim sistemine sahip ilk otel olacak!

Halihazırda 5 yönetim sistemini uygulayan Türkiye’nin ikinci oteli olma özelliği taşıyan ‘Güral Premier Hotel Tekirova’, şimdi de Türkiye’nin 7 yönetim sistemine sahip olan tek oteli olmak üzere kolları sıvadı. Sistem, 2016’da devreye girecek.

Yaşar Çilkız, Muğla Dalyan'da otel yapacak!

Alaçatı'daki otelini Alkoçlar Exculusive Hotel'e kiraya veren Yaşar Çilkız ve eşi İpek Hanım Dalyan'a yeni otel yapacaklarını belirtti.

Çağıner Group Anamur'da otel ve AVM yapacak!

KKTC’nin ilk otellerinden Acapulco ile ismini duyuran Çağıner Şirketler Grubu, yeni yatırımlara hazırlanıyor. Şirketin ikinci kuşak patronu Dimağ Çağıner, Mersin Anamur’da da otel ve AVM kuracaklarını söylüyor. Çağıner’e göre Kıbrıs’ta çözüm yakın..

taksimde ilk otel Haberi

taksimde ilk otel



Yeni oteller 


Surp Agop arsasında bir otel yapılacak


     İstanbul'un otel ihtiyacını karşılamak üzere yeni oteller yapılacağını evvelce yazmıştık. 

     Surp Agop sahasında bir zatın satın aldığı arsada inşa edilecek yeni otelin bu yaz yapılacağı haber alınmıştır. Bu husustaki plan tasdik edilmek üzere Belediye'ye verilecektir. 

     Diğer taraftan Belediye'nin Florya'da bir otel yaptırmak üzere geçen sene giriştiği teşebbüs tekrar edilecektir. Bu hususta bir İsviçreli şirketle temas edilecektir. 

     Oteller hakkında Belediye zabıtası talimatnamesinde birçok hükümler varsa da bu maddelerin yalnız otelin temizlik ve idaresine taalluk ettiği görülmüştür. Halbuki şehrimizdeki bazı oteller hala hancılık usul ve zihniyetiyle idare...