06 / 07 / 2024

Taksirli iflas ne demek

Taksirli iflas ne demek

Tacir olmanın gerekli kıldığı dikkat ve özenin gösterilmemesi dolayısıyla iflâsa sebebiyet veren kişi, iflasa karar verilmiş olması hâlinde cezalandırılır. Peki Taksirli iflas cezasının suçu nedir?

Trianon gökdeleninin sahibi iflas başvurusunda bulundu!

Almanya’nın Frankfurt’ta kentinin önemli binalarından birisi olan ve ülkenin merkez bankasının da bir bölümüne ev sahipliği yapan Trianon gökdeleninin sahibinin iflas başvurusunda bulunduğu duyuruldu.

Eval İnşaat için iflas kararı verildi! Alacaklılar toplantısı 10 Ekim'de!

Bugüne kadar binlerce konut inşa eden ve Esenyurt'tra hayata geçirdiği 1.300 konutluk Eval Park ile gündem olan Eval İnşaat için iflas kararı verildi. İşte ayrıntılar... 

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

ABD Kripto para borsası Bittrex, iflas başvurusu yaptı. Verilen detaylara göre, Borsa, bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir soruşturma ile uğraşıyordu. Peki yatırımcılara  ne olacak?

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

ABD’de peş peşe yaşanan banka iflasları pay piyasalarını olumsuz etkiliyor. Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla dünya borsalarındaki olumlu hava terse dönerken, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi de günü yüzde 1,14’lük değer kaybıyla tamamladı.

Kriptoda deprem üstüne deprem! BlockFi iflas başvurusunu duyurdu!

Kripto para piyasasında deprem üstüne deprem yaşanıyor. FTX'in çöküşü ile başlayan problemler kripto para dünyasını sarsıyor. Kripto şirketi BlockFi, dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. İflaslar daha da yayılabilir.

Bir kripto şirketi daha iflas ediyor! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte dijital paralarda son dakika

Kripto para şirketlerinde yıkım devam ediyor. Bir kripto şirketi daha iflas başvurusu yaptı. Peki,  Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Profilo Holding AŞ iflas etti!

Türkiye’nin en eski sanayicilerinden biri olan Kamhi Ailesi’ne Profilo Holding AŞ ve Profilo Sanayi AŞ için iflas kararı verildi.

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

İcra ve iflas harçları 2021!

İcraya başvuran kişiler belli oranlarda harç ödüyor. Peki, icraya başvurma harcı 2021 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2021..

İcra ve iflas harçları 2020!

İcraya başvuran kişilerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2020 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2020..

Konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

Birçok şirket konkordato başvurusu yapıyor. Başvuranlar arasında inşaat şirketleri de bulunuyor. Peki, konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

Taksirli iflas ne demek Haberi

Taksirli iflas ne demek

Taksirli iflas nedir?

Ceza Kanununa göre, Tacir olmanın gerekli kıldığı dikkat ve özenin gösterilmemesi dolayısıyla iflâsa sebebiyet veren kişi, iflasa karar verilmiş olması hâlinde, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


Ceza Genel Kurulu 

2006/6-328 E., 

2006/323 K.


LEHE KANUN UYGULAMASI 

TAKSİRATLI İFLAS SUÇU 


Sanık A…… E……'nin taksiratlı iflas suçundan 765 sayılı TCY'nın 507 ve 522. maddeleri uyarınca 1 ay 5 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin İ... 6. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 01.11.2002 gün ve 323-1277 sayılı hüküm sanık müdafiinin temyizi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 6. Ceza Dairesinin 28.11.2005 gün ve 17497-10872 sayılı kararı ile onanmıştır. 


İ... C.Başsavcılığı İnfaz Bürosunun yasa yoluna başvurulmasını istemesi üzerine Yargıtay C.Başsavcılığı 11.12.2006 gün ve 285720 sayı ile; 


"Suçtan sonra yürürlüğe giren 5237 sayılı Yasanın 50/3. maddesi uyarınca 'suç tarihinde 65...