23 / 05 / 2024

Takyidat belgesini kimler alabilir

Takyidat belgesini kimler alabilir

İlgili gayrimenkul üzerindeki 3. kişiler lehine konulmuş, mülkiyet hakkını çeşitli şekillerde sınırlayan hakların (Haciz, intifa hakkı vb.) bildirildiği belge olan takyidat belgesini kimler alabilir?

Enerji kimlik belgesini kimler verebilir? 

Enerji kimlik belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım,satım ve kiralanması yapılamayacak. Peki enerji kimlik belgesini kimler verebilir. 

32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018!

İmar Barışı Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte imar barışının tüm detaylarına açıklık getirildi. Peki, yapı kayıt belgesini kimler, nasıl alacak? İşte 32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018..

2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle başlayan gayrimenkul vergilerinin başında emlak vergisi bulunuyor. Bu verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, 2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak. 2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

2016'da kimler kira gelir vergisinden muaf?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisini kimi gelir sahipleri ödemiyor. Kanunen vergiden muaf sayılıyor. Peki, 2016'da kimler kira gelir vergisinden muaf? Kira gelir vergisi muafiyet sınırı nedir?

İş GYO ihraç belgesini yayınladı!

İş GYO 400 milyon TL ihraç tavanı kapsamında Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle tertipler halinde ihraç edilecek borçlanma araçlarına ilişkin SPK'nın onayladığı ihraç belgesini yayınladı.

Müteahhitlik belgesini kimler alabilir?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, müteahhitlik belgesini kimler alabilir? Kimler müteahhit olabilir? İşte müteahhitlik için gerekenler..

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Kimler bedelsiz olarak tapu devredebilir?

Ev, işyeri, arsa ve arazinin mülkiyet hakkı bir başka kimseye bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devredilebiliyor. Peki, kimler bedelsiz olarak tapu devredebilir? Kimler bedelsiz olarak tapu devredemez?

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz aboneleri Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Reysaş, Sakarya'daki fabrikasının yapı kullanım izin belgesini aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı, Reysaş GYO, Sakarya Arifiye Hanlıköy'deki 5 bin 544 metrekarelik fabrika tesisinin yapı kullanım izin belgesini aldı.

Takyidat belgesini kimler alabilir Haberi

Takyidat belgesini kimler alabilir

Takyidat belgesini kimler alabilir?

Takyidat belgesi, ilgili gayrimenkul üzerindeki 3. kişiler lehine konulmuş, mülkiyet hakkını çeşitli şekillerde sınırlayan hakların (Haciz, intifa hakkı vb.)bildirildiği belge olarak tanımlanıyor. 


Bir diğer ifade ile "Takyidat" tapu sicil kütüğündе mülkiyеt hakkını kısıtlayan şеrhlеr, bеyanlar vе irtifak haklarının tümünе birdеn vеrilеn gеnеl isim olarak karşımıza çıkıyor. Peki, takyidat belgesini kimler alabilir?


Takyidat belgesi, talep edene bildirilebiliyor.


Bir gayrimenkulün üzerinde "Takyidat" varsa bunu sadece tapu dairesindeki tapu kütüğüne bakılarak öğrenilebiliyor.


Tapu dairesine "Tapu kaydı örneği" başvurusu yapılabiliyor. Ziraat Bankası veya Halk Bankası'na belli bir oranda harç yatırarak tapu dairesinden "Tapu Kayıt Örneği" alınabiliyor.


Tapu için gerekli işlemler nelerdir?



Işıl Seren...