04 / 05 / 2024

Talas 111 tarihi yapı

Talas 111 tarihi yapı

Tarihi Kentler Birliği projesi olan 7 Bölge 7 Kent kapsamında Kayseri Talas'da 111 tarihi yapıyı koruma altına aldı. Talas Belediyesi'ne Kültür Bakanlığı ile Erciyes Üniversitesi maddi destek sağlıyor

Tarihi fişekhane binası Büyükyalı'nın yeni merkezi oldu!

Emlak Konut güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında Kazlıçeşme sahilinde 111 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilen Büyükyalı projesinde tarihi fişekhane binası ve yanındaki yapıların restore edilmesiyle oluşturulan bir yaşam alanı bulunuyor.

Kayseri'de tarihi evin çatısı çöktü: 2 yaralı!

Kayseri Talas'ta restore edilen tarihi evin çatısının çöktü. Yaşanan çökme sonucunda 2 kişi yaralandı...

Talas'ta imar planı süreci devam ediyor!

Talas'ta imar planı sürecinin devam ettiğini ifade eden Nevşehir Koruma Kurulu üyesi Hakan Yazar, "Talas'ın tarihi mirası çok eskilere dayanıyor." dedi.

Kayseri Talas'ta imar çalışmaları sırasında 2 binden fazla yapı denetlendi!

Zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip Talas Belediyesinin bu değerlerini korumak, restore etmek ve geleceğe taşımak için başlattığı yeni koruma amaçlı imar çalışmasında 2 binden fazla yapı tarandı. Taramanın ardından tescile uygun görülenler belirlendi.

Geleceğin mimarları Talas'ı çizdi!

Erciyes Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültelerinde eğitim gören geleceğin mimarları, Talas’ın tarihi mahallelerini geleceğe taşıyacak projeler hazırladı. Palancıoğlu, "İyi projeler ortaya çıkarsa uygulama imkanımız olur" dedi.

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

Kayseri Talas'ta 2 dev proje hayata geçirilecek!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ORAN tarafından desteklenen ‘Tablakaya Mahallesinde Tarihi Eski Belediye Binasının ve Çevresinin Turizme Kazandırılması Projesi ile Talas Güneş Enerjisi Santrali Projesinin’ tanıtımını yaptı.

Talas Modern Orkide Evleri fiyat bilgisi!

Tek blok şeklinde 14 kattan oluşan Talas Modern Orkide Evleri projesinde daireler 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. İşte Talas Modern Orkide Evleri teslim tarihi...

Talas Modern Orkide Evleri teslim tarihi!

Toplam 84 adet daireden oluşan Talas Modern Orkide Evleri projesinde daireler 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Proje Kayseri İl' i Talas İlçe' sinde yükseliyor. İşte Talas Modern Orkide Evleri teslim tarihi...

Siverek'teki tarihi vilayet konağı kaymakamlığa dönüşüyor!

İl olduğu dönemlerde vali konağı olarak hizmet veren Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki 111 yıllık tarihi bina, aradan geçen sürede farklı kurumlara hizmet etse de yakında kaymakamlık olarak faaliyet gösterecek

Talas Caprice Evleri teslim tarihi!

Kayseri İl'i Talas İlçe' sinde yükselen Talas Caprice Evleri 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Projede toplam 70 adet daire bulunuyor. Talas Caprice Evleri teslim tarihi haberimizde bulunuyor.

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi başvuru tarihi!

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi başvuru tarihi bilgisi haberimizde yer alıyor. Tamamının 3 oda 1 salon dairelerden oluşan projede daire fiyatları 111 bin 717 TL'den başlıyor.

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi 1. Etap başvuru tarihi!

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi 1. Etap fiyatları 111 bin 717 TL'den başlıyor. Projede 53 daire yer alıyor. İşte TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi 1. Etap başvuru tarihi...

Talas 111 tarihi yapı Haberi

Talas 111 tarihi yapı



Talas'da yerel belediyeler tarihsel doku ve kültürel zenginliklerin koruyarak,i gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla seferberlik başlattı ve önce Erciyes Üniversitesi daha sonra Kültür Bakanlığı'ndan maddi destek geldi. 


Talas'ta proje kapsamında koruma  altına alınan 111 tarihi yapı bulunuyor. Çoğu konut ve köşk. Talaslılar'ın yaptırarak Atatürk'e armağan ettikleri Atatürk Köşkü'de bu yapılardan yalnızca biri. Eski yapılardan bazıları şöyle:


Eski askerlik şubesi; Zincidere eski polis okulu, eski rüştiye mektebi ile 4 cami, 2 kilise; 4 hamam, 1 kervansaray, 1 han, 1 fırın, 8 çeşme, 1 ticarethane, Kuru Köprü su kemerleri, 1 türbe, 1 kuyu, 1 çardak, 1 kapı.


Bakanlık tarafından gönderilen ödeneklerle ise ilçedeki tarihi Okutan Konağı restore ettirilerek çok amaçlı kültür merkezine dönüştürüldü. Talas'ta korunacak doğal ve kültürel doku içinde falezler de var. Ali Dağı...