22 / 05 / 2024

Talas amerikan koleji binası

Talas amerikan koleji binası

Talas ilçesinde misyoner okulu olarak faaliyet gösteren daha sonra da Amerikan Koleji olarak hizmet veren 143 yıllık tarihi bina Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek gençlik merkezine dönüştürülecek.

Kahramanmaraş Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Müzesi oluyor!

Kahramanmaraş'taki 167 yıllık Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne dönüştürülecek.

Kayseri'deki üç tesis yeniden düzenleniyor!

Muhabbet Çay Bahçesi, Talas Amerikan Koleji ve Talas Öğretmenevi’nde incelemelerde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her üç tesisin de yeniden düzenlenerek Kayseri sosyal hayatına kazandırılacağını söyledi.

Mamak Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji açıldı!

Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji, Mamak Çağlayan Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Ankara’da 4, Mamak’ta ilk şubesi açılan kolejin açılış törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı...

Manisa'da açılacak Amerikan Kültür Koleji'nin temeli atıldı!

Türkiye'deki 81'inci okul, 2015-16 eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Kültür Koleji Manisa'da açılacak Amerikan Kültür Kolejleri, 81'inci okulunun temelini Manisa'da attı...

Manisa Amerikan Kültür Koleji’nin temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi’nde hizmet verecek Amerikan Kültür Koleji ’nin temel atma törenine katıldı.

TED Koleji Avrupa yakasındaki ilk şubesini Tema İstanbul'da açacak!

Türkiye'nin köklü ve güzide kurumu TED Koleji geleneksel eğitim kalitesini, sembol proje Tema İstanbul çatısı altında ilk kez Avrupa'ya da taşıdı...

TED Atakent Koleji, Tema İstanbul'da yükseliyor!

TED Koleji geleneksel eğitim kalitesini, Tema İSTANBUL çatısı altında ilk kez Avrupa’ya da taşıdı. TED’in İstanbul’daki üçüncü, Avrupa Yakası’ndaki ilk koleji olan TED ATAKENT Koleji, gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL’da yükseliyor.

Çamlıca Doğa Koleji icradan satılıyor!

Üsküdar Çamlıca'da bulunan 5.317,84 metrekare yüzölçümüne sahip Doğa Koleji eğitim binası İstanbul Anadolu 15. İcra Dairesi'nden 17 Mart 2015 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Talas Caprice Evleri teslim tarihi!

Kayseri İl'i Talas İlçe' sinde yükselen Talas Caprice Evleri 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Projede toplam 70 adet daire bulunuyor. Talas Caprice Evleri teslim tarihi haberimizde bulunuyor.

Kayseri Talas Caprice Evleri' nde fiyatlar 200 bin TL' den başlıyor!

Ödül Yapı imzasıyla yükselen Kayseri Talas Caprice Evleri toplam 70 adet daireden oluşuyor. 2 blok halinde yükselene projede daireler 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Kayseri Talas Caprice Evleri' nde fiyatlar 200 bin TL' den başlıyor.

Antalya Koleji'nin satışı durdu!

ATAÇ AŞ bünyesindeki Antalya Koleji'nin 18.5 milyon lira üzerinden icra satış bedeli, alacaklı iki bankanın muvafakat vermemesi üzerine 122 milyon 500 bin TL'ye yükseldi. İhaleye kimse giremedi.

Antalya Koleji'nin ihalesine kimse giremedi!

ATAÇ AŞ bünyesindeki Antalya Koleji'nin 18.5 milyon lira üzerinden icra satış bedeli, alacaklı iki bankanın muvafakat vermemesi üzerine 122 milyon 500 bin TL'ye yükseldi. İhaleye kimse giremedi.

Bahçeşehir Koleji Torbalı Kampüsü ne zaman açılacak?

Bahçeşehir Koleji Torbalı Kampüsü 1000 öğrenci kapasiteli olacak. Kolejde anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyinde eğitim öğretim verilecek. Peki Bahçeşehir Koleji Torbalı Kampüsü ne zaman açılacak?

Talas amerikan koleji binası Haberi

Talas amerikan koleji binası

Kayseri'nin Talas ilçesinde 1871 yılında misyoner okulu olarak faaliyete başlayan, Cumhuriyet döneminde ise Amerikan Koleji olarak hizmet veren 143 yıllık tarihi bina Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek eğitime kazandırılacak.


Amerikalılar tarafından yaptırıldığı 1871 yılından Birinci Dünya Savaşı sonuna kadar yatılı misyoner okulu olarak hizmet veren tarihi yapı, Lozan Antlaşması'ndan sonra yabancı dil eğitimi verilen Amerikan Koleji'ne dönüştürüldü.


1968 yılında dönemin idarecilerinin kararıyla kapatılan okul, 1976 yılından itibaren de spor eğitim merkezi olarak kullanıldı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Milli Emlak'tan alarak aslına uygun şekilde restorasyon çalışması başlattığı 4 katlı yapıda ilk olarak iç mekandaki taş duvar ile ahşaplar üzerindeki sonradan yapılan boya, kireç ve sıva kalıntıları temizleniyor.


Kayseri'ni tarihi dokusu ile ön plana çıkan Talas ilçesinde hakim bir tepede yer alan binada sonradan harç...