18 / 05 / 2024

talas tarihi konaklar restorasyon

talas tarihi konaklar restorasyon

Kayseri'nin Talas ilçesinde belediye öncülüğünde yürütülen proje kapsamında Kiçiköy Mahallesi'ndeki asırlık konaklar restore ettirilecek...

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi!

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi ve proje detayları...

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Edirne'de yıkılmaya yüz tutmuş konaklar onarıldı!

Edirne Valiliğince geçen sene başlatılan Edirne Konaklarını İhya Projesi kapsamında tarihi konaklar onarıldı.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Afyon Sandıklı'daki tarihi konaklar hizmete açıldı!

Çalışmalarına devam eden Sandıklı Belediyesi, ilçede yer alan tarihi konakları baştan aşağı yenileyerek hizmete açtı.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Malatya'daki tarihi konaklara ziyaretçi akını!

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde restore edilen tarihi konaklar ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgedeki tarihi konaklar kamulaştırıldıktan sonra restore edildi. 

Eyüp Yeniköy Konakları ev fiyatları 2018!

İstanbul’un tarihi dokusuna uygun az katlı ve geniş balkonlu daireleriyle satışa sunulan Yeniköy Konakları'nda yüzde 25 peşinat vererek 84 ay vade farksız ödeme fırsatı sunuluyor..

Safahat İstanbul Konakları teslim tarihi!

Safahat İstanbul Konakları projesi İstanbul Üsküdar'da Pana Yapı ve Selimoğlu Group tarafından hayata geçirildi. Safahat İstanbul Konakları teslim tarihi ne zaman?

talas tarihi konaklar restorasyon Haberi

talas tarihi konaklar restorasyon


Kayseri'nin Talas ilçesinde belediye öncülüğünde yürütülen proje kapsamında Kiçiköy Mahallesi'ndeki asırlık konaklar restore ettirilerek, turizme kazandırılacak. 


Talas Belediyesi'nin, Kiçiköy Mahallesi Ali Saip Paşa Caddesi'ne cephesi olan 52 konak için hazırladığı sokak sağlıklaştırma projesi, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce ihale edildi. 


İhaleyi kazanan firma, 52 konaktan 46'sının restorasyonunu tamamladı. Belediye, bu konaklardan 5'ini kamulaştırdı. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak projenin maliyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak. 


Projede yer alan 52 konakla mahalle genelindeki 130 konağın restorasyonu, altyapı ve çevre düzenlemesi için yaklaşık 5 milyon avro harcanması planlanıyor. 

     

-Tarihi konaklar turizme kazandırılacak- 


Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kiçiköy Mahallesi'nin Talas'ın tarihi dokusunu muhafaza eden yerlerden olduğunu söyledi. 


Bu mahalleyi 100 yıl önceki haline kavuşturmayı hedeflediklerine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam...