04 / 05 / 2024

tam kagir yapı

tam kagir yapı

Kagir yapı nedir? Kagir yapı kaça ayrılır? Hangi malzemeden yapılan evler kagir yapı sınıflandırmasına giriyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlar hemen PTT'ye koşun! Tam 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak!

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlara tam tamına 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak. PTT destek ödemelerinde son durum ne? PTT destek ödemeleri için nereye başvurulur? İşte pek çok kişinin yüzünü güldüren o ödeme ile ilgili detaylar...

2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden deva eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 151 millet bahçesinin hizmete açıldığını, 2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacağını bildirdi.

Yapı Kredi anında adınıza tam 500 TL yatıracak!

Giyimden teknolojiye, gıdadan mobilyaya kadar pek çok alanda kampanya düzenleyen Yapı Kredi, yeni bir kampanya daha hazırladığını duyurdu. Yapı Kredi, şartları sağlayan müşterilerinin hesabına tam 500 TL aktaracağını paylaştı.

Yapı Kredi’den tam 500 TL harçlık! Ay sonuna kadar hesaplara yatacak!

Bankalar, farklı sektörlere yönelik kampanyalar düzenlerken, bir yeni kampanya haberi de Yapı Kredi’den geldi. Yapı Kredi, giyim sektöründe ilişkin hazırladığı kampanya kapsamında müşterilerine tam 500 TL hediye edeceğini duyurdu.

Bayramda cüzdanınız boş kalmasın! Bu Yapı Kredi’nin Bayram Kredisi tam size göre! İşte detaylar!

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların harcaması da arttı. Bayramda cüzdanın boş kalmasını isteyemeyenler alternatif yollar aramaya başladı. Tam da bu esnada Yapı Kredi imdadınıza yetişiyor.

TMO hububat alımında son dakika! Tam tamına 530 noktadan alım yapılacak! Hemen bakın!

TMO hububat alımında son dakika... Tam tamına 530 noktadan alım yapılacak... Hemen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal'ın açıkladığı bu detaylara bakın...

Anne babalara seçim öncesi Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tam 1.900 TL yardım yapılacak! Bu paraları kaçırmayın!

Anne babalara seçim öncesi Mayıs 2023 müjdesi geldi... Tam 1.900 TL yardım yapılacak... Bu paraları kaçırmayın...

Yapı Kredi Worldcard’ı olanların hesabına tam bu kadar para yatacak!

Bankalar düzenlediği kampanyalarla hem mevcut müşterilerini sevindiriyor hem de yeni müşteri kazanmayı amaçlıyor. Yapı Kredi de bu kapsamda, Worldcard’ı olan müşterilere özel bir kampanya düzenleyerek kampanya şartlarını yerine getiren müşterilerin hesabına tam bin lira yatırılacağını duyurdu.

Volkswagen Transporter modellerinde görülmemiş indirim! Transporter modellerine tamı tamına 52.500 TL indirim yapıldı!

Ticari araç piyasasında en çok tercih edilen marka ve modellerden biri olan Transporter Kombi'ye mayıs ayına özel tam 52.500 TL'lik indirim geldi. Ticari araç almak isteyen kişiler Volkswagen Transporter modellerine yapılan indirim sonrası aracın güncel fiyatını merak ediyor.

Volkswagen Caddy modellerinde büyük indirim! Tüm Caddy modellerine tam 45.500 TL indirim yapıldı!

Ticari araç sınıfında en çok tercih edilen marka ve modellerden olan Volkswagen Caddy’in Life, Style, Impression ve Cargo modellerine tam 45.500 TL indirim yapıldı. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Volkswagen Touareg'e tam 409.400 TL’lik zam yapıldı! Touareg’in yeni fiyatına çok şaşıracaksınız!

Mayıs ayına girilmesiyle beraber Türkiye’deki tüm araç markaları tek tek yeni fiyatlarını duyurmaya başladı. Bu kapsamda, Volkswagen de yeni fiyatlarını paylaştı. Açıklanan fiyatlara bakıldığında Touareg’e tamı tamına 409.400 TL’lik zam yapıldığı görüldü. İşte 13 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Tam Yol Altyapı Ve Üst Yapı Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tam Yol Altyapı Ve Üst Yapı Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Güven Aksakal tarafından kuruldu.

Aile Bakanlığı ödüyor. Tam 4.337 TL hesaplara yatırıldı. Hemen hesabınıza bakın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödemeler tam gaz yapılmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir ödeme daha yapıldı. Detaylar haberimizde...

tam kagir yapı Haberi

tam kagir yapı

Kagir yapı nedir?


Taşıyıcı duvarları taş, tuğla, beton veya briket gibi malzemelerle yapılmış yapı türüne kagir yapı deniyor. Kargir yapı olarak ta anılabiliyor. Kagir yapı, binaları kullanılan malzemeye göre sınıflandırıyor.  Eğer bir binanın yapımında, taş-  beton kullanılmışsa, o yapı tapu kaydında kagir yapı olarak kaydediliyor.



Binalar ayrıca 'iskelet' sistemlerine göre de sınıflandırılıyor. İnşaat mühendislerince herhangi bir iskeletsel sisteme sahip olmayan yapılar genel olarak yığma yapı olarak tanımlanıyor. Bu tip yapılarda binanın ağırlığını taşıma yükü, duvarların üzerinde oluyor. Eğer binanın taşıma yükü, beton bir iskeletin üzerine verilmişse, bu durumda o binalar için beton karkas ifadesi kullanılıyor.



Konut sigortası yapan şirketler kagir binaları 2’ye ayırarak sınıflandırılırlar. Bunlar tam ve yarım kagir yapılardır.Tam kagir yapı; dış ve iç duvarları, taban ve tavanları beton, taş, tuğla...