19 / 05 / 2024

Tam mükellef anonim şirketlerin yurt dışı iştirak hisselerini elden çıkarmalarına ilişkin istisna

Tam mükellef anonim şirketlerin yurt dışı iştirak hisselerini elden çıkarmalarına ilişkin istisna

Kurumlar vergisinden istisna edilen kurum kazançları, Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında açıklanıyor. Bu istisnalar arasında iştirak kazançları istisnası, yurt dışı iştirak kazançları istisnası bulunuyor...

Project Partner Proje Mimarlık Ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Project Partner Proje Mimarlık Ve Mühendislik Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Esin Eştürk, Emre Susam, Kaan Tamtürk, Mahmut Hoşafçı ve Ekrem Taştanoğlu ortaklığında kuruldu.

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi açıldı!

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi bugün Pendik'te 20 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Can tarafından kuruldu.

Erel Emlak Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Erel Emlak Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu.

Çırakman Gayrimenkul Ve Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!  

Çırakman Gayrimenkul Ve Yatırım Ticaret Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Çırakman ve Güvenç Çırakman ortaklığında kuruldu.

İçdaş Çelik Enerji Tersane Ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi açıldı!

İçdaş Çelik Enerji Tersane Ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi Beylikdüzü'nde 727 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Ünsal tarafından açıldı.

Vergi ödemesi ertelemesinden faydalanacak mükellef grupları belirlendi!

 Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni tip koronevirüs salgını sebebiyle muhtasar (gelir vergisi stopaj) ve KDV ödemelerinin 6 ay erteleneceği mükellef gruplarını açıkladı.

Ayazağa Yatırım Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Ayazağa Yatırım Yapı Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Cem Turhan, Ceylan Turhan ve Yılmaz Turhan ortaklığında kuruldu.

DLK Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

DLK Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Belgin Bingöl tarafından kuruldu. 

Özbek Şehircilik Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özbek Şehircilik Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammet Raşit Özbek tarafından kuruldu.

Mannesmann Yatırım Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Mannesmann Yatırım Enerji Anonim Şirketi bugün Maltepe'de  50 bin TL sermaye bedeli Ertan Bayar ve Yavuz Gökalp Yıldız tarafından kuruldu.

Trio Gelişim Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Trio Gelişim Mühendislik Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile Hüsnü Köprülü tarafından kuruldu.

Ensar Müşavirlik İnşaat Mimarlık ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Ensar Müşavirlik İnşaat Mimarlık ve Mühendislik Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Fatih Özbek tarafından kuruldu.

Giatek Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!    

Giatek Mühendislik Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Çağlayan tarafından kuruldu.

Tam mükellef anonim şirketlerin yurt dışı iştirak hisselerini elden çıkarmalarına ilişkin istisna Haberi

Tam mükellef anonim şirketlerin yurt dışı iştirak hisselerini elden çıkarmalarına ilişkin istisna

Kurumlar vergisinden istisna edilen kazançlar!

Kurumlar vergisinden istisna edilen kurum kazançları, Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında açıklanıyor.


5.1. İştirak kazançları istisnası

Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde, iştirak kazançları istisnası düzenlenmiştir.(7 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinin 1. maddesiyle değiştirilen/eklenen paragraflar) Buna göre kurumların;


1) Tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun sermayesine katılımlarından elde ettikleri kazançlar,


2) Tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun kârına katılma imkanı veren kurucu senetleri ile diğer intifa senetlerinden elde ettikleri kâr payları,


3) Tam mükellefiyete tabi girişim sermayesi yatırım fonu katılma payları ile girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetlerinden elde ettikleri kâr paylarıkurumlar vergisinden istisna edilmiştir.


Ancak, diğer fon ve yatırım ortaklıklarının katılma payları ve hisse senetlerinden elde edilen kâr payları bu istisnadan yararlanamaz.


Tam...