27 / 04 / 2024

TANAP boruları

TANAP boruları

Azerbaycan'daki Şahdeniz II sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi.

İşte TANAP ihalesinin ayrıntıları!

TANAP’ın boru ihalesini kazanan şirketler Çinli Baosteel Europe GmbH, Borusan-Noksel-Erciyas konsorsiyumu, Tosçelik AŞ, Ümran Çelik-Emek Boru AŞ konsorsiyumu oldu. İşte TANAP ihalesinin ayrıntıları haberimizde yer alıyor...

TANAP‘ta boru hattının yüzde 80‘ini Türkler yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde tarihi bir adım daha atıldı. TANAP ana hatları boru alım sözleşmeleri imzalandı. Yaklaşık 1800 kilometrelik boru için açılan ihalenin yüzde 80'ini Türk firmaları aldı.

TANAP 2018'de bitecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacak projeler için çalışmaya devam edeceğini belirterek, "TANAP gelecek seneye bitecek." dedi.

TANAP planlanandan önce bitirilecek!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, dünyada mega projelerin yüzde 80’inin geç tamamlandığını belirtti. Düzyol “Ancak bizde hem maliyet düşüyor hem de zamanından önce bitecek" dedi.

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP zamanında tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP işlerin takvime uygun yürütüldüğünü ve zamanında tamamlanacağını belirtti. Aliyev, Dünya Bankası'nın desteği ile çok sayıda önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TANAP için 400 milyon dolarlık kredi anlaşması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Dünya Bankası'nın TANAP için BOTAŞ'a açtığı 400 milyon dolarlık kredinin anlaşmasını imzaladı.

Dünya Bankasından Azerbaycan'a Tanap için kredi!

Dünya Bankası ile Azerbaycan hükümeti arasında TANAP'ın finanse edilmesi için 30 yıl vadeli 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

TANAP'a Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan 600 milyon dolar kredi!

Asya Altyapı Yatırım Bankası Yönetim Kurulunca, TANAP yapımında Azerbaycan'ın Güney Gaz Koridoru AŞ şirketi tarafından kullanılacak 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

TANAP’a 1.4 milyar dolar krediye onay!

Azeri gazını Türkiye’den Avrupa’ya ulaştıracak TANAP için Dünya Bankası ile Asya Altyapı ve Yatırım Bankası’ndan 1.4 milyar dolarlık krediye onay çıktı.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

TANAP'ta inşaat hızlandı!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projenin yatırım bedelinin 11,7 milyar dolardan 8,5 milyar dolara düşürüldüğünü belirterek, Kasım sonu itibarıyla yüzde 55'inin tamamlanarak planlanan takvimin önünde ilerlediğini belirtti.

Türk Akımı, TANAP'a rakip değil!

TANAP Genel Müdürü Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

TANAP boruları Haberi

TANAP boruları

TANAP'tan yapılan açıklamaya göre, TANAP tarafından açılan 56 inç Kara Kesimi Lot 1, Lot 2, Lot 3 boru hattı inşaat ihalesi sonucunda, Lot 1 için Fernas İnşaat, Lot 2 için Sicim-Yüksel-Akkord ortaklığı ve Lot 3 için Tekfen Holding'in  bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ile sözleşme imzalandı.


Tekfen Holding'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre de, Tekfen İnşaat 509 kilometre uzunluğundaki Lot 3'ün inşaatını 565 milyon dolar bedel karşılığı yapmak için anlaştı. Açıklamada işin 36 ayda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.


TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak.


TANAP...