03 / 05 / 2024

tanap ihalesinde demirler hangi ülkeden gidecek

tanap ihalesinde demirler hangi ülkeden gidecek

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması ve yerli üreticilerin korunması gerektiğini belirtti.

Tanap 6 firmayı ihaleye çağıracak!

TANAP Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik. Satınalmave İnşaat (EPC) İşleri İhalesi'ne. yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde başarılı olan toplam 6 firma ve ortaklık davet edilecek.

Tanap 6 firmayı ihaleye çağıracak!

TANAP Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi'ne çağırılacak firmalar belirlendi.

TANAP hattı ihalesi için 6 firma çağrılacak!

TANAP Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi'ne çağırılacak firmalar belirlendi.

Tanap projesinde ihaleye katılacak firmalar belirlendi!

Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıyan TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hatto, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde firmalar belirl

Tanap'ta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor!

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan TANAP Projesi’nin çalışmaları takvime uygun şekilde ilerliyor.

TANAP projesinde ilk boru ne zaman bağlanacak?

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

TANAP'ta ilk boru Ağustos ayında bağlanıyor!

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, TANAP ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

Tekfen İnşaat TANAP Projesi'nde boruları bağlayacak!

Azerbaycan'da 2015 Avrupa Oyunları'nın açılış törenin gerçekleştiği olimpiyat stadını en kısa zamanda inşa eden Tekfen inşaat şimdi de TANAP Projesi'nde boruları bağlamaya başlayacak.

Türk Akımı ve TANAP Türkiye'nin değerini artıracak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TANAP ve Türk Akımı Projesi'nin Türkiye'nin önemini ve değerini artıracağını söyledi.

Macaristan, Türk Akımı ve TANAP'a ortak mı oluyor?

Doğalgaz tedariğini kesintisiz ve güvenli hale getirmek isteyen Macaristan, Türk Akımı ve TANAP projelerinde yer almak istiyor.

Macaristan, Türk Akımı ve TANAP'a ortak olmak istiyor!

Doğalgaz tedariğini kesintisiz ve güvenli hale getirmek isteyen Macaristan, Türk Akımı ve TANAP projelerinde yer almak istiyor.

İlham Aliyev: Tanap'da tüm taraflar sorumluluk göstermeli!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP projelerinden oluşan Güney Gaz Koridoru için tüm tarafların sorumluluk göstermesi ve ek imtiyaz elde etmek için girişimde bulunmaması gerektiğini söyledi.

Türk Akımı, TANAP ve Şah Deniz'i etkilemez!

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü ve eski ABD Büyükelçisi Morningstar, "Türkiye, Azerbaycan'la çok güçlü ilişkilere sahip. Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum" dedi.

tanap ihalesinde demirler hangi ülkeden gidecek Haberi

tanap ihalesinde demirler hangi ülkeden gidecek

Ekonomik krizlerin etkisiyle tüm dünyada koruma duvarları giderek yükseliyor. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması ve yerli üreticilerin korunması gerektiğini belirtti. Türkiye için stratejik öneme sahip TANAP projesini örnek gösteren Ekinci, ihaleye teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle pek çok gelişmiş ülke pazarına dahi sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin de yer aldığı konusunda uyardı.

Türkiye’nin toplam ihracatının lokomotif sektörlerinden olan çelik sektörü hareketli günler yaşıyor. Türk çelik sektörü ihracatında yüzde 40’lık paya sahip olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarlarında yaşanan siyasi ve toplumsal belirsizlikler çelik ihracatının önemli ölçüde düşmesine neden oldu. Başta Irak olmak üzere Suriye, Libya Mısır gibi ülkelerde talebin giderek zayıflaması...