21 / 06 / 2024

tanap kapasite

tanap kapasite

Rusya’nın Güney Akım Projesi’ni iptal etmesi Avrupa’yı panikletti. Avrupa Azerbaycan gazını AB’ye taşıyacak olan TANAP’ın kapasitesini 20 milyar metreküpe çıkarmak için uzlaşmaya vardı..

Kapasite kullanım oranı temmuzda arttı!

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, temmuz ayında bir önceki aya göre 0,8 puan artarak yüzde 75,9 seviyesine yükseldi.

Kapasite kullanım oranı yüzde 75,9'a yükseldi!

Temmuz ayı kapasite kullanım oranı beklentilerin üzerinde yüzde 75,9 geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı imalat sanayi kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre artış göstererek Temmuz'da yüzde 75,9 oldu.

Tuzla Plastik Granül Üretim Tesisi Kapasite Artışı toplantısı 28 Temmuz'da!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi'nde Vatan Plastik San. ve Tic. A.Ş tarafından yapılacak olan Plastifiyan ve Plastik Granül Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Tehlikeli Atık Geri Kazanım Faaliyeti" için toplantı yapılacak.

Bitlis Barit Ocağı Kapasite Artırımı projesi toplantısı 27 Temmuz'da!

Bitlis İli, Merkez İlçesi'nde Al Madencilik Barit Plastik San. Tic. ve A.Ş tarafından gerçekleştirilen 31135 Ruhsat Numaralı 4.Grup Barit Ocağı Kapasite Artırımı projesi" ile ilgili olarak halkın katılımı toplantısı yapılacak.

İzmir'de kömür ocağı kapasite artışı halk toplantısı 30 Temmuz'da!

Polyaz Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş tarafından İzmir Kınık'ta kömür ocağı kapasite artışı için 30 Temmuz'da saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Tanap 6 firmayı ihaleye çağıracak!

TANAP Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik. Satınalmave İnşaat (EPC) İşleri İhalesi'ne. yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde başarılı olan toplam 6 firma ve ortaklık davet edilecek.

Tanap 6 firmayı ihaleye çağıracak!

TANAP Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi'ne çağırılacak firmalar belirlendi.

TANAP hattı ihalesi için 6 firma çağrılacak!

TANAP Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi'ne çağırılacak firmalar belirlendi.

Tanap projesinde ihaleye katılacak firmalar belirlendi!

Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıyan TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hatto, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde firmalar belirl

Tanap'ta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor!

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan TANAP Projesi’nin çalışmaları takvime uygun şekilde ilerliyor.

TANAP projesinde ilk boru ne zaman bağlanacak?

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

TANAP'ta ilk boru Ağustos ayında bağlanıyor!

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, TANAP ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

tanap kapasite Haberi

tanap kapasite

Rusya’nın Güney Akım Projesi’ni iptal etmesinin ardından alternatif arayışlarını sürdüren Avrupa Birliği’nin (AB) Azerbaycan doğal gazına yöneldiği, Trans Adriyatik Boru Hattı projesinin kapasitesinin iki kat artırılmasının planlandığı bildirildi.Der Spiegel Dergisi, Azerbaycan doğalgazını Türkiye’nin ardından Yunanistan üzerinden Arnavutluk ve İtalya’ya ulaştıracak Trans Adriyatik Boru Hattı’nın kapasitesinin, 10 milyar metreküpten 20 milyar metreküpe çıkarılacağını yazdı. Dergi haberinde, bu konuda AB Komisyonu ve ilgili ülkeler arasında uzlaşma sağlandığını öne sürdü.AB Komisyonu’nun Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, dergiye yaptığı açıklamada, “Teknik imkanlar kapasiteyi artırmamıza imkan veriyor. Tüm taraflar boru hattının 2019’a kadar bitirilebileceğini düşünüyor” ifadesini kullandı.

İtalya’ya uzanacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye 1 Aralık’ta yaptığı ziyarette AB’nin çıkardığı engeller nedeniyle Karadeniz üzerinden Bulgaristan’a ulaşacak Güney Akım projesini iptal ettiklerini duyurmuş ve bunun yerine Karadeniz’den...