03 / 05 / 2024

tanap maliyeti

tanap maliyeti

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Genel Müdürü Ian Bradshaw Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin Avrupa ayağı olan TAP'ın geliştirme takviminin tamamen Şah Deniz 2'nin geliştirilmesiyle uyumlu olarak planlandığını söyledi.

Borusan'dan TANAP açıklaması!

Borusan Mennesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre TANAP projesinde kullanılacak malzemeler ile ilgili açıklama geliştirildi.

TANAP boru hattı projesi Türk Akımı’na rakip!

BOTAŞ 6 milyar metreküplük gazı Eskişehir’de alacak; ihtiyaç duyması halinde Batı bölgeleri için Trakya’da da gaz alabilecek. Hattan gaz akışı 31 milyar metreküpe çıktığında Türkiye TANAP’tan 21 milyar metreküp doğal gaz çekebilecek

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

TANAP'ın Türkiye’deki inşa süreci başladı!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

Ömer Cihad Vardan: TANAP önemli bir adım!

İKTİSADÎ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Türkiye'yi bölgesinde bir enerji merkezi olmaya taşıyan en önemli adımlardan biri olarak gördüğünü kaydetti.

TANAP'ta ilk boru toprağa indirildi!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak 9.5 milyar dolarlık TANAP'ta ilk boru toprağa indirildi. Türkiye, Avrupa enerji güvenliğinde kilit ülke konumuna yükselecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan TANAP temel atma törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile birlikte Kars’ta gerçekleştirilen 10 milyar dolarlık TANAP Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

TANAP boru hattının temel atma töreni Kars'ta gerçekleşti!

Hazar’dan çıkan Azeri doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak TANAP boru hattının temeli Kars’ta atıldı. Erdoğan, ‘Enerjinin İpek Yolu’ denilen hattın barış ve huzura katkı sağlayacağını söyledi

TANAP'ın temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temeli atılan TANAP ile ilgili "Bu proje başka hiçbir projenin alternatifi olmadığı gibi bu projeye alternatif başka bir proje de yok" dedi.

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

TANAP Hattı Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

TANAP Hattı Projesi'nin temeli bugün Kars'ta atılıyor. Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımıyla gerçekleşiyor.

Türkiye Tanap'a yüzde 30 hisseyle katıldı!

Habertürk Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı Güntay Şimşek, ''Tanap ne getirip ne götürecek'' başlığını ele aldı. İşte Güntay Şimşek'in bugün ki köşe yazısı;

TANAP'ın temeli bugün Kars'ta atılıyor!

Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın Türkiye'deki ilk borusu bugün Kars'ta toprağa indirecek. Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın temeli bugün Kars'ta atılıyor..

Taner Yıldız: AB'nin TANAP'a bakışından memnunuz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, AB Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısının, "Nabucco'da düştükleri hataya TANAP'ta düşmeyecekleri" açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirtti..

tanap maliyeti Haberi

tanap maliyeti


Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Genel Müdürü Ian Bradshaw Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Avrupa ayağı olan TAP'ın geliştirme takviminin tamamen Şah Deniz 2'nin geliştirilmesiyle uyumlu olarak planlandığını söyledi. TAP Genel Müdürü Bradshaw, "TAP’ın toplam maliyeti 4,5 milyar avro olacak" dedi.


TANAP'a doğalgaz sağlayacak Şah Deniz-2 faz sahası ile eş zamanlı ilerleme gösterdiklerini dile getiren Bradshaw, "Şah Deniz Konsorsiyumu ilk gaz satışını 2018 sonunda Türkiye ve Gürcistan'a gerçekleştirecek. Avrupa'ya ilk gaz gönderimi de bundan yaklaşık 1 yıl sonra 2020'nin başlarında planlanıyor." diye konuştu.


"TAP'IN TOPLAM MALİYETİ 4,5 MİLYAR EURO OLACAK"


Geçen yıl aralıkta yapılan kapsamlı veri tabanlı entegre izleme sistemi (SCADA) sözleşmesiyle proje maliyetinin netleştiğini belirten Bradshaw, "Daha önce belli olmayan sözleşme fiyatları nedeniyle net bir rakamdan bahsedemiyorduk. Ancak artık...