27 / 05 / 2024

TANAP nakit

TANAP nakit

Azeri gazını Türkiye’den Avrupa’ya taşıyacak TANAP Projesi’nin 12 milyar dolarlık maliyeti öz sermaye ile karşılanacak. Projenin 2018’e yetişmesi için Azerbaycan 7 milyar doları nakit koyacak...

TANAP çalışmalarında tarım için verimli topraklar saklanıyor!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, proje esnasında kazılan yerlerdeki tarım için verimli toprakları sakladıklarını söyledi..

Seyfullah Türksoy: TANAP dünya çapında bir proje!

İpek Yolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Seyfullah Türksoy, “TANAP Projesi sadece ekonomik anlamda değil kültürel, sosyal, siyasi her alanı etkileyebilecek dünya çapında çok önemli bir projedir" dedi.

Saltuk Düzyol: TANAP'ta en büyük pay Türk müteahhitlerin!

TANAP Genel Müdürü Düzyol "TANAP en çok Türk müteahhitlere yaradı. Şu ana kadar imzalanan 4,5 milyar dolarlık anlaşmalara bakıldığında, TANAP'ta aslan payını yüzde 80 iş hacmiyle Türk müteahhitlerinin aldığını görebilirsiniz" dedi.

Dünya Bankası TANAP’a finansman sağlayacak!

TANAP’a, Dünya Bankası proje finansmanı sağlamaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, Dünya Bankası 1 milyar dolar, Avrupa Yatırım Bankası da 1 milyar Euro ile TANAP’a katılım sağlayacak.

TANAP Haziran 2018'de tamamlanacak!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP'ın Türkiye'nin imza attığı mega projelerden biri olduğunu belirterek, "Projeyi 2018 Haziran ayından daha erken devreye almak için bütün imkanları zorlayacağız." dedi.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Halk GYO nakit kar payını 11 Nisan'da dağıtacak!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre 2015 Yılı Nakit Kar Payı Dağıtım Tarihini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TANAP planlanandan önce bitecek!

2018 yılında tamamlanması planlanan TANAP’la ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “TANAP’ta çalışmalar öngörülen planlamaya uygun şekilde hızla ilerliyor, hatta projenin planlanan süreden önce tamamlanması için çalışıyoruz” dedi.

TANAP Boru Hattı inşaat çalışmaları sürüyor!

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell, SGC'nin en kilit noktası olan ve BP'nin hissedarı olduğu TANAP boru hattında da inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Panora GYO ne zaman nakit payı dağıtacak?

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı nakit kar payı dağıtımını 31 Mart 2016 tarihine kadar yapacak. Genel kurul toplantısı sonucunda nakit kar patı ödeme günü belirlenerek ilan edilecek.

TANAP'ın Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İhalesi'ni Tekfen İnşaat aldı!

TANAP kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi” ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.

TAV, nakit temettü dağıtacak!

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu, 1 TL nominal değerinde beher hisse için brüt 0,9567243 TL olmak üzere toplam net 0,8132157TL nakit temettü dağıtacak.

Avrupa Yatırım Bankası’ndan TANAP’a finansman desteği!

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, TANAP için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendiğini ve bunu aşama aşama sağlayacaklarını söyledi.

TANAP nakit Haberi

TANAP nakit


AZERBAYCAN gazını Avrupa’ya taşıyacak boru hattının Türkiye’deki kısmını oluşturan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP), tamamen öz sermaye ile inşa edilecek. Bu kararın arkasında, Azerilerin projenin bir an önce hayata geçmesine yönelik arzusu var. Yatırım bedeli 12 milyar doları bulması beklenen TANAP’ın, yaklaşık 7 milyar dolarını Azerbaycan Devlet Petrol Fonu nakit koyacak. Geri kalan 5 milyar doların yaklaşık 3-4 milyar dolarını BOTAŞ, 1-2 milyar dolarını da BP’nin ödemesi öngörülüyor. 


KREDİ ARANMIYOR


Böylesine büyük çaplı bir projede neden kredi kullanılmayacağını sorduğumuz Socar Türkiye Başkan Yardımcısı Samir Kerimli, “Azerbaycan ve Türkiye’nin, projenin stratejik durumuna gösterdiği önemden dolayı kredi arayışında bulunmayarak, direk özkaynak ile yapılması gündemde. Azerbaycan, TANAP’ın 2018’de hayata geçmesini çok önemsiyor. Bu nedenle finansman kaynaklı bir gecikme yaşamak istemiyor” şeklinde konuştu. Kerimli,...