27 / 07 / 2024

tanap projesi doğalgaz fiyatları

tanap projesi doğalgaz fiyatları

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Bilim ve Uzmanlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ileride doğalgaz fiyatlarının aşağıya inebileceğini söyledi..

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma!

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Reşadiye doğalgaz projesi için yer teslimi yapıldı!

Tokat Reşadiye'ye yapılacak olan doğalgaz projesinde arazi-etüt harita ve kamulaştırma mühendislik işi için ihaleyi alan şirkete yer teslimi yapıldı.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Türkiye, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgaz merkezi olacak!

DNV GL Petrol ve Doğalgaz İş Geliştirme Müdürü Rosenbaum, "Teknik olarak Türk Akımı projesi çok olgun ve mantıklı. Şuna şüphe yok ki Türkiye Avrupa için önemli bir doğalgaz merkezi olacak." dedi.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinde son durum ne?

Rusya’nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Avrupa Birliği (AB) içerisindeki tüm itirazlara rağmen özellikle Almanya’nın desteğiyle ilerleyişini sürdürüyor.

TANAP Projesi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na (TANAP) karşı çıkmanın Türkiye'ye verilebilecek en büyük zararlardan birisi olduğunu belirtti.

Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı inşaatı bu ay başlayacak!

ENERJİ Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'in altından geçerek Trakya'ya gidecek olan Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde Rusya'nın bu ay inşaata başlayabileceğini söyledi.

Doğalgaz bağlantısı için acele kamulaştırma!

Bursagaz İznik Şehir RMA Doğalgaz Bağlantı Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu Kararı'na göre açıklama yapıldı.

Silivri'de Doğalgaz Depolama projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Silivri'de Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için 30 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

TANAP Projesi'ne üst düzey koruma!

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımayı amaçlayan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Özel Güvenlik Kanunu çerçevesinde üst düzeyde korunacak.

1988 yılında İstanbul Doğalgaz Dağıtım Projesi'nin temeli atılacakmış!

1988 yılında İstanbul Doğalgaz Dağıtım Projesi'nin temeli Esenyurt-Avcılar'da, Turgut Özal tarafından atılacakmış. Hava kirliliğine köklü çözüm getirecek proje tamamlandığında İstanbulluların çağdaş ısıtma yönteminden yararlanmaları sağlanacakmış.

tanap projesi doğalgaz fiyatları Haberi

tanap projesi doğalgaz fiyatları

İSTANBUL (AA) Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Bilim ve Uzmanlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Türkiye'nin alternatif bir enerji kaynağına sahip olacağını, bunun da ileriki aşamada doğal gaz fiyatlarını aşağı yönde etkileyeceğini belirtti. 


HASEN'den yapılan açıklamaya göre, HASEN, Güney Gaz Koridorunun en önemli ayağı TANAP ile Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi'nin (TAP) masaya yatırıldığı bir toplantı düzenledi. 


HASEN Bilim ve Uzmanlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras, toplantıda yaptığı konuşmada, enerji alanı içerisinde Güney Gaz Koridoru'nun önemli bir yer tuttuğunu ve Türk dış politikasının merkezinde Türkiye'nin bir "enerji hub"ı olması hedefi bulunduğunu ifade etti. 


Türkiye'nin ekonomik ve siyasi önemini artıran TAP ve TANAP projelerinin ülkeye faydasının çok yönlü olduğunu belirten Aras, "Şu anda...