29 / 04 / 2024

TANAP projesine giden firmalar

TANAP projesine giden firmalar

TANAP' ta kullanılacak ana hat çelik boruların üretilmesi ihalesine çağrılan firma ve ortak girişim grupların 6' sının da Türk olması çelik sektörü temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı...

Bugün Maslak 1453 projesi boyutunda bir işe girmeyi düşünmem!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar bugünkü yazısında Ali Ağaoğlu projesi hakkında detaylara yer verdi. TANAP projesine de değinen Munyar, Ağaoğlu'nun 1453 projesi hakkında bilgi verdi.

Tanap'a enerji şirketi BP ortak olacak!

İngiliz enerji devi BP, Azeri gazını Avrupa pazarına taşıyacak TANAP projesine ortak olacak. TANAP Dış İlişkiler Sorumlu Mammad,"Enerji şirketi BP yakında TANAP projesinde hissedar olabilir." dedi.

TANAP projesine argon kaynakçısı yetiştirilmesi kurs açılacak!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nda (TANAP) çalışacak argon kaynakçısı yetiştirilmesi için Bayburt’ta 300 kişilik kurs açılacak..

BP Tanap projesine katılıyor!

İngiliz petrol şirketi BP'nin yıl sonuna kadar gerekli yasal prosedürü tamamlayarak, Azerbaycan'dan başlayıp Türkiye'yi kat edecek olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) hissedar olarak katılacağı bildirildi.

TANAP projesine BP de katılıyor!

İngiliz petrol şirketi BP'nin yıl sonuna kadar gerekli yasal prosedürü tamamlayarak, Azerbaycan'dan başlayıp Türkiye'yi kat edecek olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) hissedar olarak katılacağı bildirildi.

TANAP ihalesinde imzalar atıldı!

Borusan Mannesmann içinde bulunduğu konsorsiyumun yaklaşık 1,900 kilometre uzunluğundaki Trans Anadolu doğalgaz boru hattı projesine (TANAP) 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini kazandığını duyurdu...

İşte TANAP ihalesinin ayrıntıları!

TANAP’ın boru ihalesini kazanan şirketler Çinli Baosteel Europe GmbH, Borusan-Noksel-Erciyas konsorsiyumu, Tosçelik AŞ, Ümran Çelik-Emek Boru AŞ konsorsiyumu oldu. İşte TANAP ihalesinin ayrıntıları haberimizde yer alıyor...

TANAP'a yerli boru!

TANAP'a yerli boru seçildi. AZERBAYCAN doğalgazını Avrupa’ya ulaştırmayı hedefleyen ‘Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ ana hat boru ihalesinde ipi 6’sı Türk 7 firma göğüsledi.

Borusan kazanımlarını artırdı!

Trans Anadolu doğalgaz boru hattı projesine (TANAP) 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini içinde yer aldığı konsorsiyumla kazanan Borusan Mannesmann hisseleri ilk işlemlerde yüzde 4 primli açıldıktan sonra kazanımlarını artırdı.

TANAP‘ta boru hattının yüzde 80‘ini Türkler yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde tarihi bir adım daha atıldı. TANAP ana hatları boru alım sözleşmeleri imzalandı. Yaklaşık 1800 kilometrelik boru için açılan ihalenin yüzde 80'ini Türk firmaları aldı.

TANAP 5 bin kişiye iş sağlayacak!

Azeri gazını Türkiye üzerinden AB’ye ulaştıracak TANAP’ta kullanılacak boru ihalesini 420 milyon dolara Türk şirketleri kazandı. 1.850 km’lik boru hattı 21 ilden geçecek, 5 bin kişiye iş sağlayacak. Ekonomiye katkısı 4 milyar doları bulacak.

Ahmet Davutoğlu: TANAP'ta imalatın yüzde 80'i yerli olacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin bir barış projesi olduğunu ve hat üzerindeki ülkelerle dostlukları pekiştireceğini söyledi...

TANAP'ın yüzde 80'i, 6 Türk firmasına emanet!

TANAP ana hatları boru alım sözleşmeleri imzalandı. Yaklaşık 1800 kilometrelik ana hat borusu için açılan ihalenin yüzde 80'ini Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Umran ve Noksel kazandı

TANAP projesine giden firmalar Haberi

TANAP projesine giden firmalar

AA muhabirine açıklama yapan, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, ihaleye çağrılan firmalar arasında biri ortak girişim grubu, 6 yerli katılımcı olduğunu belirterek, bu durumun "proje için ihtiyaç duyulan ürünün yerli piyasadan sağlanabileceğinin göstergesi" olduğunu söyledi. 


TANAP gibi projelerin Türkiye'nin karşısına 5-10 yılda bir çıktığını belirten Yayan, bu tip projelerde kullanılacak boru ve sacların mümkün olduğunca yerli oyunculardan sağlanması gerektiğini dile getirdi. 


Projenin getirisinin Türkiye'de kalmasını sağlayacak tedbirler alınmasının önemine işaret eden Yayan, "Buralarda kullanılacak borulardaki sacların da yerli olması önemli. Türkiye'de bu projenin getirisine göre yatırım yapacak kuruluşlar var" dedi. 


TANAP'ta kullanılacak boruların yerli olmasının sektörde kapasite kullanımına etkilerini de değerlendiren Yayan, şöyle devam etti: 


 "Türkiye'de yassı çelik üretiminde kapasite kullanımı geçen yıl yüzde 53 seviyelerindeydi. Böylesi bir projede...