29 / 04 / 2024

Tanap ve tap projeleri

Tanap ve tap projeleri

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji ve Tabii Kaynaklar Direktörü Puliti, TANAP ve TAP projelerine sağlamayı düşündükleri toplam 1,5 milyar dolarlık krediye ilişkin 26 Ekim'de toplantı düzenleneceğini söyledi.

İlham Aliyev: Tanap'da tüm taraflar sorumluluk göstermeli!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP projelerinden oluşan Güney Gaz Koridoru için tüm tarafların sorumluluk göstermesi ve ek imtiyaz elde etmek için girişimde bulunmaması gerektiğini söyledi.

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tanap Metal Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Tanap Metal Mimarlık İzolasyon Aksesuan Teks. Gıda Elek. Pey. Kağıtç. Matb. ve Oto Yed. Par. San. Tic. Ltd. Şti. Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Turan tarafından kuruldu. 

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Sheima Pazarlama ve Dağıtım Limited Şirketi kuruldu!

Sheima Pazarlama ve Dağıtım Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bertuğ Tapınç tarafından kuruldu.

Ft Falez Yapı Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ft Falez Yapı Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Atil Tapı tarafından kuruldu.

Ndn Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ndn Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ziya Başar Tapıcı tarafından kuruldu. 

Tap Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tap Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Alalloush ve Muhalhal Almudhaf ortaklığında kuruldu.

TANAP, planlanandan erken tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı hızla devam eden TANAP projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TANAP 2018'in ikinci yarısında bitecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın şu anda yüzde 77,3’ünün tamamlandığını ve ilk aşamada Türkiye'ye 6 milyar metreküp gaz gönderilecek kısmının 2018'in ikinci yarısı itibarıyla bitirileceğini açıkladı.

TANAP 2018'de bitecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacak projeler için çalışmaya devam edeceğini belirterek, "TANAP gelecek seneye bitecek." dedi.

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Tanap ve tap projeleri Haberi

Tanap ve tap projeleri

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Enerji ve Tabii Kaynaklar Direktörü Riccardo Puliti, Hazar gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP ile Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projelerine EBRD'nin vermeyi planladığı krediye ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.


Bankasının, projelerin parçası olduğu Güney Gaz Koridoru'nu en başından beri desteklediğini, bu kapsamda Şah Deniz 2 sahasının geliştirilmesi ve Güney Kafkas Boru Hattı için de kredi verdiklerini hatırlatan Pulti, "Şu anda TANAP ve TAP'ın finansmanı üzerinde çalışıyoruz, değerlendirme aşamasındayız." dedi.


Henüz nihai bir karar alınmadığını ifade eden Pulti, "Her iki proje için toplam 1,5 milyar dolarlık bir finansman paketi olacak ama bu miktarın iki proje arasında nasıl bölüneceğini söylemek için henüz erken." diye konuştu.


26 Ekim'deki toplantı kilit önemde

Azerbaycan'ın şu an üye adayı olduğu Yer...