29 / 04 / 2024

taner yıldız açılış

taner yıldız açılış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA Doğal Taş Analiz Laboratuvarını hizmete açtı...

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

Taner Yıldız'dan kayıp kaçak bedeli açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik parasını ödemeyenlerle alakalı, onların tahsiliyle alakalı kararlılığımız devam edecek çünkü ödeyenin de hakkını bu vesileyle korumamız lazım" dedi.

Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği iddialarıyla ilgili ''Elektrik fiyatlarına gizli veya açık zam yapmadık. Yapsak söyleriz zaten'' dedi.

Taner Yıldız: Elektriğe gizli ya da açık zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarına gizli veya açık bir zammın söz konusu olmadığını bildirdi. Bakan Yıldız, elektrik faturalarının yüksek geldiği yönündeki iddiaları yanıtladı..

Taner Yıldız'dan elektrik ve doğalgazda indirim açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı 6 yıl önceki fiyattan kullandığını, petrol fiyatlarının son 7 aydır düşüşe geçmesine rağmen doğalgazın 50 dolar seviyesinden satıldığını vurguladı.

Taner Yıldız: Gizli zam yok, ikazlarımızı yaptık!

Taner Yıldız 'Gizli açık zam söz konusu değildir. Aylık faturaların kesilmesi gerekir. Bir kısım aksamalar olduğunu gördük. Kendileri ile alakalı da bu ikazlarımızı yaptık" dedi.

Taner Yıldız: 2014 en kurak yıl oldu!

Taner Yıldız: "2014 yılı, su kaynakları açısından en kurak yılımız oldu. Su kaynaklarının Türkiye enerji üretimine yüzde 25'ler civarındaki katkısı yüzde 20'lerin altına düştü" dedi.

Taner Yıldız: 10 günde 1 yıllık gaz kullandık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 10 günde 2 milyar metreküp civarında doğalgaz kullanıldığını açıkladı. Bakan Yıldız, "Bu, bazı ülkelerin 1 yılık toplam ihtiyacı kadar" dedi.

Taner Yıldız'dan kayıp kaçak açıklaması!

Taner Yıldız: "Kaçağın makul görülmediğini biliyorsunuz. 3 bölgeyi hariç tutarsak 18 bölgedeki kayıp kaçak oranları AB’nin de altındadır yüzde 9.4. Doğru bir yolda gidiyoruz. Bu düzenlemeyi ocak ayı içinde yapacağız" dedi

Taner Yıldız doğalgaz indirimi açıklaması yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz indirimiyle ilgili Gazprom yetkililerinin bugün veya yarın Türkiye'ye geleceğini belirterek, hedeflerinin ay sonuna kadar oranı netleştirmek olduğunu söyledi.

Taner Yıldız: Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi!

Putin'in Ankara ziyaretinde verdiği yüzde 6'lık doğalgaz indiriminin nihai karar olmadığı, Enerji Bakanlığı yetkililerinin görüşmeleri devam ettirdiği öğrenildi. Taner Yıldız: "Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi" dedi...

Taner Yıldız: Doğalgazda indirim vatandaşa yansımaz!

Rusya, Türkiye’ye sattığı doğalgazda yüzde 6 indirime gideceğini açıkladı. Böylece 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 417 dolardan 392 dolara geriledi. Bakan Taner Yıldız, doğalgaz indiriminin vatandaşa yaramadığını söyledi...

Taner Yıldız: Dünyaya açılan bir pazar olmayı hedefliyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rusya arasında inşa edilmesi planlanan yeni boru hattı ile ilgili, "Proje önümüzdeki dönemde, siyasi gelişmelerle, bölgemizdeki gelişmelerle birlikte ne tür ayrıcalıklar oluşturacak, göreceğiz" dedi..

taner yıldız açılış Haberi

taner yıldız açılış

     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün Doğal Taş Analiz/Test Laboratuvarı ile akredite laboratuvar ihtiyacını gidermiş olacaklarını belirterek, "İstihdamın arttığı, mermer üretim makinelerini ihraç eder hale geldiğimiz bir ortamda, bu laboratuvara fazlasıyla ihtiyacımız vardı" dedi. 

     Yıldız, laboratuvarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesisin, hem Maden İşleri Genel Müdürlüğüne hem MTA'ya uğraştıkları bütün alanlar açısından katkı sunabileceğini söyledi. 

     Bakanlık görevinin geçici olduğunu ifade eden Yıldız, "Ben mühendisim. O mühendislik heyecanını hissettiğim her yerde özellikle bulunmak istiyorum" ifadesini kullandı. 

     Yıldız, faaliyetlere ilişkin "çevreye rağmen değil, çevreyle beraber bunları yapıyoruz" diyerek, şöyle devam etti: 

     "Düşünün; 10 yıl önce 600 milyon dolarlık bir maden ihracatı yaparken şu anda eğer 4 milyar...