13 / 05 / 2024

taner yıldız Günlük elektrik tüketimi

taner yıldız Günlük elektrik tüketimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün elektrik tüketiminde 807 milyon 813 bin kilovatsaatle Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını dile getirdi...

Yıldız Günay: TEV'de bağışların büyük bölümünü gayrimenkul oluşturuyor!

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Türk Eğitim Vakfı hakkında açıklamalarda bulundu. Günay; "Gayrimenkul yönetimimiz aynı zamanda mali işler yönetimimiz çok iyi çalışıyor." dedi...

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği iddialarıyla ilgili ''Elektrik fiyatlarına gizli veya açık zam yapmadık. Yapsak söyleriz zaten'' dedi.

Taner Yıldız: Elektriğe gizli ya da açık zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarına gizli veya açık bir zammın söz konusu olmadığını bildirdi. Bakan Yıldız, elektrik faturalarının yüksek geldiği yönündeki iddiaları yanıtladı..

Taner Yıldız: Gizli zam yok, ikazlarımızı yaptık!

Taner Yıldız 'Gizli açık zam söz konusu değildir. Aylık faturaların kesilmesi gerekir. Bir kısım aksamalar olduğunu gördük. Kendileri ile alakalı da bu ikazlarımızı yaptık" dedi.

Taner Yıldız: 10 günde 1 yıllık gaz kullandık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 10 günde 2 milyar metreküp civarında doğalgaz kullanıldığını açıkladı. Bakan Yıldız, "Bu, bazı ülkelerin 1 yılık toplam ihtiyacı kadar" dedi.

Taner Yıldız'dan kayıp kaçak açıklaması!

Taner Yıldız: "Kaçağın makul görülmediğini biliyorsunuz. 3 bölgeyi hariç tutarsak 18 bölgedeki kayıp kaçak oranları AB’nin de altındadır yüzde 9.4. Doğru bir yolda gidiyoruz. Bu düzenlemeyi ocak ayı içinde yapacağız" dedi

Taner Yıldız: Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi!

Putin'in Ankara ziyaretinde verdiği yüzde 6'lık doğalgaz indiriminin nihai karar olmadığı, Enerji Bakanlığı yetkililerinin görüşmeleri devam ettirdiği öğrenildi. Taner Yıldız: "Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi" dedi...

Taner Yıldız: Dünyaya açılan bir pazar olmayı hedefliyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rusya arasında inşa edilmesi planlanan yeni boru hattı ile ilgili, "Proje önümüzdeki dönemde, siyasi gelişmelerle, bölgemizdeki gelişmelerle birlikte ne tür ayrıcalıklar oluşturacak, göreceğiz" dedi..

Taner Yıldız: Yeni boru hattı projesi TANAP'a zarar vermez!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan inşa edilmesi planlanan yeni boru hattına ilişkin, "TANAP'ın böyle bir projeden zarar görmesi diye bir şey söz konusu olmaz" dedi.

Taner Yıldız: Gazprom’dan yeni gaz fiyatı teklifi bekliyoruz!

Rus doğalgazında daha fazla alım ve fiyat indirimi konusunda ilerleme sağlandı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, indirim teklifine kısa sürede cevap beklediklerini, ancak Gazprom’a göre ek gazın 2016’ya kalabileceğini belirtti

Taner Yıldız: Ermenek'teki kaza afet değil kusur!

18 madencinin göçük altında kalmasına 'doğal afet' diyen maden şirketine Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan yanıt geldi. Yıldız, "Burası bir doğal afet değil. Doğal afet tanımlaması yapmak olayı geçiştirmek anlamına gelir, kusur var" dedi

Taner Yıldız Ermenek'teki maden ocağında çalışmaları denetliyor!

Taner Yıldız, Çalışma ve Faruk Çelik ile Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaları incelemek üzere sık aralıklarla tünelden ocağa girerek çalışmaları denetliyor.

taner yıldız Günlük elektrik tüketimi Haberi

taner yıldız Günlük elektrik tüketimi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlük elektrik tüketiminde bugüne kadarki en yüksek seviyeye dün ulaşıldığını söyledi. Yıldız, "Daha önce 2012 içinde kaydettiğimiz 799 milyon kilovatsaat olan günlük elektrik tüketim rekoru, dün 807 milyon 813 bin kilovatsaat ile yenilenmiş oldu. Ayrıca ani puant talebinde de 39.088 megavat ile yeni bir rekor kırıldı" dedi.


Bakan Yıldız, yüksek elektrik tüketimde, yoğun yaz sıcaklıkları, artan klima kullanımı, tarımsal sulama ve sanayi üretimindeki artışın etkili olduğunu belirtti.


Elektrik tüketiminde en yüksek artışının gerçekleştiği yerler hakkında da bilgi veren Yıldız, "En yüksek tüketim artışı olan yerleri Adapazarı-Bursa bölgesi, Güneydoğu Anadolu, Ege bölgesi ve Trakya olarak sıralayabiliriz" diye konuştu.


- Vatandaşlara "tasarruf" çağrısı


Elektrik tüketiminin önümüzdeki dönemde giderek artacağını belirten Yıldız, şunları kaydetti:


"Hava sıcaklıklarının...